Foto: Publicitātes attēli

Mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" sācis projekta "Blūmendāles mājas" otrās kārtas būvniecību Ķengaragā, Rīgā, ziņo uzņēmums.

Projekts top Prūšu ielā; kopumā tajā būs četras mājas. Topošajā piecu stāvu ēkā būs pieejami 58 divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 42,7 līdz 74 kvadrātmetriem, nodrošinot dzīvesvietu aptuveni 150 cilvēkiem.

Ēku plānots nodot ekspluatācijā 2025. gada pirmajā pusē. Šobrīd būvniecības stadijā esošās ēkas mājokļu cena sākot no 90 tūkstošiem eiro.

No pirmās ēkas dzīvokļiem šobrīd ir pārdoti aptuveni 60%, kas šajā ekonomiski izaicinošajā laikā ir ļoti labs rādītājs, vērtē projekta "Blūmendāles mājas" attīstības vadītājs Kristaps Žvīgulis.

Ēkas pagrabstāvā būs pieejama slēdzama individuālā noliktavas telpa, kas iekļauta pārdošanas cenā. Katram dzīvoklim ir paredzēts balkons. Katrā ēkā papildus būs pieejamas arī vairākas koplietošanas darba telpas. Tur atradīsies arī darba galdi velosipēdu remontēšanai un augstspiediena mazgāšanas iekārtas. Pagalms tiks labiekārtots un pagalma teritorija būs slēgta.

Ievērojot ilgtspējīgas un videi draudzīgas dzīves vides principus, mājokļi būs aprīkoti ar individuālu ventilācijas sistēmu ar rekuperācijas funkciju, uz ēku jumtiem paredzēts uzstādīt saules paneļus. Daļa autostāvvietu būs ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.

Foto: Publicitātes attēli

Kopumā projektā "Blūmendāles mājas" taps četras piecstāvu ēkas. Tajās būs 232 dzīvokļi. Attīstītājs ir iecerējis visu projektu pabeigt līdz 2026. gada beigām. "Bonava Latvija" plānotās investīcijas tajā ir aptuveni 22 miljoni eiro.

"Bonava Latvija" ir lielākais mājokļu attīstītājs Latvijā. Tā mātes uzņēmums "Bonava" ir nozīmīgs nekustamo īpašumu attīstītājs Eiropā. Kompānija attīsta dzīvojamo māju projektus Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, 2022. gadā sasniedzot apgrozījumu 1,48 miljardu eiro apjomā. "Bonava" akcijas un zaļās obligācijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!