Foto: Vida Press

Eiropas Komisija ceturtdien sāka izmeklēšanu par potenciāli nelegālu un pornogrāfiska satura materiālu izplatīšanu platformā "AliExpress", kā rezultātā tirdzniecības milzim draud brangs naudas sods, ziņo "Reuters".

Saskaņā ar nesen Eiropas Savienībā (ES) pieņemto Digitālo pakalpojumu aktu, "AliExpress" ir noteikta kā liela tiešsaistes tirdzniecības platforma, kam ir jādara krietni vairāk nekā mazākām platformām, lai cīnītos pret nelegālu un kaitīgu saturu.

Eiropas Komisijas amatpersonas pauž bažas par iespējamu nelegālu produktu, piemēram, viltotu medikamentu, neatbilstošu pārtikas produktu un neefektīvu uztura bagātinātāju izplatīšanu, kā arī efektīvu pasākumu trūkumu, lai pārkāpumus novērstu.

Tāpat tiek pētītas iespējamās slēptās saites, lai neatbilstošus produktus pārdotu lietotājiem necaurspīdīgā veidā.

Komisija uzsver, ka tā vēl nav konstatējusi, ka "AliExpress" neatbilst prasībām, bet ir aizdomas un tās tiek pārbaudītas.

Ja pārkāpumi tiks konstatēti, Ķīnas milzim būs jāmaksā sods 6% apmērā no uzņēmuma globālā gada apgrozījuma.

Pats "AliExpress" paudis, ka sadarbosies ar iestādēm, lai pārliecinātos, ka atbilst noteiktajiem standartiem.

Tāpat Komisija ceturtdien nosūtīja pieprasījumus "Microsoft", "Google", "Meta", "TikTok" un "X", jo vēlas uzzināt, kā uzņēmumi veic riska novērtējumus un to mazināšanas pasākumus, lai novērstu potenciāli kaitīgu ģeneratīvā mākslīgā intelekta ražoto saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!