Foto: Shutterstock

Maija sākumā notiks "Eiropas eksāmens" – tiešsaistes tests, kas ik gadu 7., 8., 9. maijā tiek rīkots par godu Eiropas dienai, informē Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā.

Šogad dalība "Eiropas eksāmenā" ir īpaši nozīmīga, jo tiek atzīmēta Latvijas divdesmitgade Eiropas Savienībā.

Tāpat kā Latvijas ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā ir daudzveidīgi, arī Eiropas eksāmena jautājumi ir dažādi – sports, kultūra, daba, izgudrojumi, nozīmīgi notikumi, personības u.c. tēmas tiek iekļautas tiešsaistes testā, piemērojot tos dažādām vecuma grupām.

Iespēja uzzināt ko jaunu, pārbaudīt esošās zināšanas, aizdomāties par Eiropas daudzveidību, kā arī par iespējām to līdzveidot, ir svarīgākie Eiropas eksāmena dalībnieku minētie iemesli, kas ik gadus rada vēlmi piedalīties un izjust arī sacensību garu. Katrs dalībnieks saņem Apliecinājumu ar iegūto punktu skaitu, bet labākajiem tiek piešķirtas balvas. Kopumā piedalās vairāk nekā 42 tūkstoši dalībnieku.

8 fakti par Eiropas eksāmenu:

1. "Eiropas eksāmens" notiek 7., 8. un 9. maijā, tiešsaistē www.esmaja.lv.

2. Ikviens var kārtot "Eiropas eksāmenu" sev ērtā laikā.

3. "Eiropas eksāmenā" katrs dalībnieks piedalās individuāli, vienu reizi.

4. Katrai vecuma grupai ir atbilstoši jautājumi. Pieaugušie var izvēlēties sev piemērotu grūtības pakāpi vai izmēģināt spēkus abās grūtības pakāpēs (standarta un eksperta līmenis).

5. "Eiropas eksāmenā" ir jāatbild uz 20 jautājumiem. 1.–3. klases skolēniem jāatbild uz 10 jautājumiem.

6. Ikviens dalībnieks e-pastā saņem Apliecinājumu par dalību eksāmenā un uzzina iegūto punktu skaitu.

7. "Eiropas eksāmenā" tiek apbalvoti labākie dalībnieki katrā vecuma grupā, aktīvākās Latvijas skolas un klases, kā arī valsts vai pašvaldības iestādes vai uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!