Foto: Unsplash

Rīgas Apkaimju alianse sadarbībā ar prāta spēlēm "Hospitāļu prāti" un Rīgas apkaimju iedzīvotāju biedrībām maijā un jūnijā rīkos erudīcijas spēles "Eiropas prāta spēles Rīgas apkaimēs", informē alianses pārstāvji.

Pirmo spēli pie sevis šonedēļ uzņems iedzīvotāju biedrība "Zasulaukam un Šampēterim". Demokrātijas nedēļas ietvaros tā notiks trešdien, 8. maija vakarā, atpūtas vietā "Lokāla Veldze", Kalnciema ielā 40F.

Turpmākās spēles maijā pie sevis uzņems Brasa, Jaunciems, Čiekurkalns un Pļavnieki. Divas jūnija spēles notiks īsi pirms 8. jūnijā gaidāmajām Eiropas vēlēšanām, uz to rīkošanu Rīgas apkaimēs pieteikšanās vēl ir atvērta.

Šogad aprit 20 gadi kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā un NATO. Tā kā Eiropas vēlēšanas notiek vien reizi piecos gados un iepriekšējās Eiropas vēlēšanās Latvijas vēlētāju dalība bija ļoti zema – vien 33%, ir svarīgi šogad pirms Eiropas vēlēšanām vēlreiz akcentēt tādas tēmas kā Eiropas vēsture, kultūra un vērtības.

"Eiropas prāta spēles Rīgas apkaimēs" rīko biedrība Rīgas Apkaimju alianse sadarbībā ar erudīcijas prāta spēlēm "Hospitāļu prāti".

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros, ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra un Latvijas Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu, Latvijas pilsoniskās alianses un Eiropas Savienības mājas atbalstu.

Dalība prāta spēlēs ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!