Foto: Latvijas Valsts ceļi

Noslēgts un stājies spēkā līgums ar pilnsabiedrību (PS) "NB&Tilts" par jauna tilta pār Salacu izbūvi Salacgrīvā, uz Tallinas šosejas (A1) (91,10. km), informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

PS "NB&Tilts" piedāvājums bija ar zemāko cenu 14 971 552,94 eiro (bez PVN). PS veido uzņēmumi SIA "Nordes būve" un SIA "Tilts".

Esošo tiltu pilnībā nojauks un tā vietā uzbūvēs jaunu četru laidumu tēraudbetona siju tiltu ar jauniem balstiem un tērauda sijām. Būvniekam darbus ir jāuzsāk līdz 10. jūnijam, bet jāpabeidz 2025. gada rudenī. Lai būvdarbu laikā nodrošinātu satiksmi pār Salacu, tiks izbūvēts pagaidu tilts.

Abās tilta pusēs zemtilta daļā paredzēts izveidot gājēju ietvi. Ainažu pusē zemtilta ietve tiks savienota ar esošo ietves konstrukciju, kura izbūvēta gar Salacas upi, Rīgas pusē ietve būs izveidota lokāli, tās galā izbūvēs jaunas kāpnes. Gājēju infrastruktūru izbūvēs arī uz tilta.

Tilta projekta izstrādi pasūtīja Salacgrīvas pašvaldība, projekta autors – SIA "Projekts 3", būvuzraudzību nodrošinās AS "Ceļuprojekts".

Tilts pār Salacu uz valsts galvenā autoceļa Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži) (A1) ietilpst Eiropas transporta tīklā (TEN-T), kā arī ir Eiropas nozīmes autoceļu maršruta E67 jeb "Via Baltica" posms, kas nodrošina vietējo un starpvalstu satiksmi, kā arī militāro mobilitāti.

Tilts pār Salacu atrodas uz valsts galvenā autoceļa A1 Rīga-Igaunijas robeža, kas ietilpst Eiropas transporta pamattīklā un ir Eiropas nozīmes autoceļu E67 maršrutā "Via Baltica" posmā, kas nodrošina starpvalstu satiksmi, kā arī militāro mobilitāti, tādēļ tilta pārbūvei projekts tika iesniegts Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūras (CINEA) izsludinātajā Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (EISI) Militārās mobilitātes projektu konkursā un saņēma 7,54 miljonu eiro līdzfinansējumu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!