Foto: Imago/Scanpix/LETA
Eiropas Komisija (EK) uzsākusi trīs jaunas iniciatīvas Eiropas Savienības (ES) sadarbības ar Ukrainu veicināšanai pētniecības un inovācijas jomā.

Inovācijas, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāre Iliana Ivanova šīs iniciatīvas uzsāka virtuālā pasākumā kopā ar Ukrainas premjerministra vietnieku Mihailo Fedorovu un izglītības un zinātnes ministru Oksenu Lisoviju.

Programma "Apvārsnis Eiropa" birojs

Jaunais "Apvārsnis Eiropa" birojs uzlabos informētību par iespējām Ukrainai piedalīties sadarbības pētniecības un inovācijas projektos saskaņā ar ES pētniecības un inovācijas programmu "Apvārsnis Eiropa".

EIP darbība Ukrainas dziļo tehnoloģiju kopienas atbalstam

Eiropas Inovācijas padomes darbība atbalstīs Ukrainas tehnoloģiju kopienu, piešķirot 20 miljonus eiro Ukrainas jaunuzņēmumiem, lai palīdzētu tiem augt un integrēties Eiropas inovācijas ekosistēmā. Iniciatīva, ko īsteno Eiropas jaunuzņēmumu apvienību tīkls, atbalstīs vismaz 200 Ukrainas tehnoloģiju jaunuzņēmumus, katram piešķirot līdz pat 60 000 eiro, lai turpinātu attīstīt inovāciju un uzņēmējdarbību.

EIT kopienas centrs

EIT kopienas centrs Kijivā darbosies kā vienas pieturas aģentūra, kas sniegs informāciju par iespējām, ko piedāvā EIT kopiena visā Eiropas Savienībā un ārpus tās. Tas nodrošinās Ukrainas novatoriem, kas paliek savā mītnes valstī, piekļuvi partneriem, tirgiem, izmēģinājuma platformām, apmācībai un ieguldījumiem. Centru uzturēs Ukrainas jaunuzņēmumu fonds.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!