Ceturtdien, 25. janvārī sākas kandidātu sarakstu iesniegšana 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Vai šobrīd ir vai nav pamats bažām par vēlēšanu sekmīgu norisi, kādi tehniskās sagatavošanās darbi šobrīd notiek, kā arī par sabiedrības informēšanu un vēlētāju aktivitātes veicināšanu ceturtdien, 25. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Kristīni Saulīti, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieci Mairu Rozi un sabiedriskās politikas centra "Providus" direktori un vadošo pētnieci Ivetu Kažoku.

CVK ziņo, ka decembra beigās politiskajām partijām un politisko partiju apvienībām nosūtījusi aicinājumu iesniegt kandidātu sarakstus 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Atbilstoši Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumam, kandidātu sarakstu iesniegšana 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām notiek no 2024. gada 25. janvāra līdz 9. februārim.

Kandidātu sarakstus drīkst iesniegt: Latvijā reģistrēta politiskā partija, kurā ir ne mazāk kā 500 biedru, kā arī Latvijā reģistrēta politisko partiju apvienība, ja tajā kopā ir ne mazāk kā 500 biedru. Kandidātu saraksti iesniedzami CVK.

Savukārt PMLP vēsta, ka turpinās darbs pie Pārvaldes rīcībā esošā Elektroniskā tiešsaistes vēlētāju reģistra (ETVR) pielāgošanas Eiropas Parlamenta vēlēšanu vajadzībām, lai februārī būtu iespējams uzsākt drošības un veiktspējas testus, lai pārliecinātos par ETVR gatavību vēlēšanām.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 2024. gada 8. jūnijā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!