Foto: LETA
Trešdien, 8.martā, tiesa lems par "Trasta komercbankas" maksātnespējas procesa sākšanu. Bankas likvidatoram Ilmāram Krūmam būtu jākļūst par tās maksātnespējas administratoru, taču šonedēļ kļuva zināms – Krūms darbu pie bankas lietām neturpinās, svētdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums raidījums "de facto".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes loceklis Gvido Romeiko raidījumam skaidroja, ka Krūms pats izteica vēlmi neturpināt darbu. Kā iespējamo iemeslu Romeiko minēja, ka Krūms varētu būt "iztukšojies", jo "likvidatora vai administratora darbs ir ne tikai mīkstums un putukrējums".

Lūgts komentēt sava lēmuma iemeslus, Ilmārs Krūms "de facto" skaidroja, ka tā esot ierobežotas pieejamības informācija un sīkākus komentārus nesniedza.

"de facto" norāda, ka raidījuma apkopotā neoficiālā informācija, kā arī "publiski izskanējušais par Krūma darbu likvidatora amatā, dod iespēju pieļaut – ja Krūms pats nenoņemtu savu kandidatūru, FKTK, iespējams, nebūtu viņu virzījis maksātnespējas administratora amatam". FKTK šādus pieļāvumus noliedz.

"de facto" norāda, ka pēdējā laikā strauji kritusi "Trasta komercbankas" aktīvu vērtība – tieši tas kļuva par iemeslu maksātnespējas procesa sākšanai. Pērn aprēķini liecināja – bankas aktīvi – 130,2 miljoni eiro, ļauj segt teju visas saistības, kas lēšamas 130 miljonu eiro apmērā. Pirms mēneša notika pārvērtēšana un secināts – bankas īpašumu vērtība ir 73 miljoni eiro. Krūms to saista ar nespēju pārdot daudzus aktīvus, piemēram, nekustamos īpašumus.

Par bankas maksātnespējas administratoru piedāvās apstiprināt Armandu Rasu – administratoru un advokātu, maksātnespējas asociācijas Ētikas komisijas priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!