Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", piedāvājot savas obligācijas ar 14,5% procentu likmi, ik gadu investoriem procentu maksājumos atvēlēs nepilnus 50 miljonus eiro. Finanšu izdevums "Bloomberg", redzot augsto obligāciju kupona likmi, raksta, ka tā ir šajā gadā augstākā likme līdzīga veida obligācijām Eiropas finanšu tirgū.

Savukārt kompānijas vadītājs Martins Gauss norādīja, ka tagad notiek sarunas ar potenciālajiem stratēģiskajiem investoriem.

Gauss arī skaidroja, ka tagad, kad jautājums par obligāciju refinansēšanu ir atrisināts, uzņēmums var sākt plānot savu debiju biržā.

Arī "INVL Family Office" vadītājs Andrejs Martinovs, komentējot emisiju, kā pozitīvu vērtē faktu, ka uzņēmumam kopumā ir izdevies piesaistīt kapitālu, lai pārfinansētu iepriekšējo obligāciju emisiju, un šobrīd ir nodrošināta iespēja turpināt virzīties uz priekšu, uz "gaišo nākotni".

"Slikta ziņa, ka cena šai iespējai ir ļoti augsta, kas var arī traucēt sasniegt šo gaišo nākotni. Vieglāka dzīve "airBaltic" menedžmentam nekļūs, un valstij kā akcionāram riski nav mazinājušies, tie pat ir pieauguši," uzskata eksperts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!