Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pērn teju visi tehnoloģiju uzņēmumi pieredzēja strauju akciju cenu kritumu, ko izraisīja energoresursu krīze, pēcpandēmijas atskaņas, globālā inflācija un citas problēmas. Imūns nepalika arī populāro viedierīču ražotājs "Apple". Kompānijas nelabvēļi berzē rokas, sakot, ka nu milzis sāk gāzties, tomēr analītiskāki prāti nesteidz apglabāt Stīva Džobsa izloloto kādreizējo tehnoloģijas revolucionāru.

Tā nu arī aizvadītos piecpadsmit gadus uzņēmums ir bijis konstantā izaugsmes virzienā – jauni produkti, jaunas ražotnes, jauni klienti, jauni pakalpojumi un šķietami neapstādināms uzņēmuma akciju cenu kāpums. Tomēr 2022. gads, kad, kā teicis ne viens vien eksperts, "lētas naudas laiks" beidzās, iecirta robu arī "Apple" akciju vērtībā. Daži jau metušies pareģot, ka uzņēmums ir pārvērtēts un nu sāksies gan akciju cenas vērtības kritums, gan paša uzņēmuma sarukšana. 
40 gadu izaugsme"Apple" pirmo reizi biržā "izgāja" vien četrus gadus pēc uzņēmuma dibināšanas – 1980. gada 12. decembrī. Investīciju ziņu un analīzes medijs "The Motley Fool" 2019. gadā veica aprēķinu, cik daudz naudas investors būtu nopelnījis, ja 1980. gadā būtu iegādājies "Apple" akcijas par 100 dolāriem. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!