Foto: Publicitātes foto
Uzņēmumu grupa AS "APF Holdings", kura sastāvā ir "Alūksnes putnu ferma" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumu "Preiļu putni", šī gada rudenī plāno doties biržā, īstenojot savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), ziņo uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā informē, ka akcijas plānots iekļaut "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North" un to emisijas mērķis ir piesaistīt jaunas investīcijas olu ražošanas jaudu būtiskai palielināšanai, darbības paplašināšanai Latvijā un ekspansijai eksporta tirgos, attīstot uz ilgtspējīgas aprites ekonomikas principiem balstītu darbību.

2022. gadā uzņēmums sasniedza labākos finanšu rezultātus, ieņēmumiem sasniedzot 11,22 miljonus eiro pretēji 3,93 miljoniem eiro 2021. gadā, savukārt dējējvistu skaits pieauga līdz vidēji 356 tūkstošiem pretēji 225 tūkstošiem gadu iepriekš.

"Olu un putnu gaļas proteīna patēriņš pasaulē turpina pieaugt straujāk par jebkuru citu dzīvnieku izcelsmes proteīna veidu, un mēs vēlamies izmantot Latvijas putnkopības nozares priekšrocības, lai izmantotu šo tirgus potenciālu. Pagājušajā gadā pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas laikā APF grupas kompānijas realizēja vairāk kā 100 miljonus olu un dubultoja pārdoto olu apjomu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, proti, 106 miljonus olu 2022. gadā pretēji 54 miljoniem gadu iepriekš. Mēs esam pārliecināti, ka šos apjomus var palielināt vēl vairākkārt gan vietējā, gan ārvalstu tirgos," saka "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs.

Plānots, ka uzņēmuma akcijas būs iespējams iegādāties gan institucionālajiem investoriem, gan jebkuram Baltijas valstu iedzīvotājam. Paredzams, ka sākotnējais publiskais piedāvājums varētu tikt īstenots šī gada ceturtajā ceturksnī.

"APF Holdings" 2016. gadā dibināja Jurijs Adamovičs. Šobrīd AS APF Holdings aptver uzņēmumu grupu, kas nodarbojas ar putnkopību, vistu olu ražošanu un tirdzniecību, kā arī gāzes un organiskā mēslojuma ražošanu, kas saistīta ar putnkopības ražošanas procesu.

Uzņēmumu grupā ietilpst SIA "Alūksnes putnu ferma" (putnkopība un olu ražošana), SIA "APF Trading" (vistu olu vairumtirdzniecība), SIA "Oluksne" (putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniegšana), SIA "APF Energy" (gāzes un organiskā mēslojuma ražošana) un SIA "Preiļu putni" (putnkopība, jaunputnu audzēšana).

"APF Holdings" lielākais akcionārs ir Jurijs Adamovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!