Foto: Publicitātes foto

Latvijas olu ražošanas uzņēmuma "APF Holdings" neauditētais pārskats par 2023. gadu liecina, ka uzņēmums pagājušo gadu ir noslēdzis ar 13,318 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš, kad apgrozījums bija 11,229 miljoni eiro.

Savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 527 108 eiro, kas ir par 59% vairāk kā gadu iepriekš, kad peļņa bija 331 047 eiro.

Pērn uzņēmums debitēja biržā.

"APF Holdings" koriģētā EBITDA jeb peļņa pirms procentu maksājumiem, nodokļiem, amortizācijas, nolietojuma, kā arī citiem neoperacionālajiem izdevumiem, pagājušajā gadā pieauga līdz 2,8 miljoniem eiro, kas ir par 31% vairāk kā gadu iepriekš, kad EBITDA bija 2,1 miljons eiro.

Uzņēmumā skaidro, ka EBITDA marža pagājušajā gadā pieauga līdz 20.7% no 18.7% gadu iepriekš. Savukārt neto peļņas marža pagājušajā gadā pieauga līdz 4% pretēji 2.9% 2022. gadā.

“Mūsu mērķis ir izveidot APF par vienu no vadošajiem, modernajiem putnkopības biznesa uzņēmumiem visā Baltijas reģionā un šobrīd esam sekmīgi ceļā uz šo mērķi. Līdztekus veiksmīgiem darbības rezultātiem, pagājušajā gadā mēs pieņēmām izšķirošus lēmumus par mūsu attīstības turpmāko gaitu un investīcijām. Un, lai šo izaugsmi finansētu, mēs veiksmīgi īstenojām APF akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) Nasdaq Riga fondu biržā, piesaistot 107% no IPO mērķa jeb 5,624 miljonus eiro. Papildus tam jau 2024. gada februārī mēs privātā obligāciju emisijā piesaistījām vēl 7 miljonus eiro. Šis piesaistītais finansējums ir pietiekams, lai mēs īstenotu uzsākto investīciju programmu, kas paredz divu jaunu dējējvistu novietņu būvniecību, jaunas olu produktu pārstrādes ražošanas līnijas ieviešanu un noliktavas būvniecību,” saka Jurijs Adamovičs, "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!