Foto: Scanpix/AFP
Krievijas uzsāktais karš Ukrainā Rietumu pasaulē ir veicinājis jaunu bruņošanās un militārās kapacitātes kāpumu. Tas atspoguļojas arī tādu uzņēmumu kā "Lockheed Martin" akciju cenā, kas oktobrī sasniedza vēsturiski augstāko punktu. Tomēr, kā min daži eksperti, ieskatoties dziļāk finanšu rādītājos un nākotnes prognozēs, atklājas, ka, iespējams, nākamā gada izaugsme nebūs nemaz tik pārliecinoša, kā šobrīd cer akcionāri.

Nav pārsteiguma, ka vairākas NATO un arī ārpus alianses esošās valstis ir spērušas soļus, lai palielinātu savas militārās spējas. Tas prasīs naudu un potenciāli sola ienesīgus līgumus pasaules lielākajiem un modernākajiem aizsardzības sistēmu ražotājiem.

Tas šajā rudenī arī atspoguļojies lielāko ASV aizsardzības uzņēmumu akciju cenās. Tomēr, kā liecina uzņēmumu publicētie finanšu dati un skaidrojumi investoriem, arī viņi nav imūni pret piegādes ķēžu un ekonomikas problēmām.

Šobrīd sokas labi

Kopumā, apskatot četru biržā pārstāvēto ASV aizsardzības uzņēmumu akciju cenu, jāsecina, ka uzņēmumiem šogad ir veicies neslikti. "Lockheed Martin", kura vērtība ir teju 130 miljardi, akciju cena oktobrī sasniedza nepieredzētus augstumus. Kopš gada sākuma līdz 1. novembrim uzņēmuma akciju vērtība kāpusi par 37,02%.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!