Foto: AFI

Atlikušo divu valstij piederošās "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" ("Hipotēku bankas") komercaktīvu daļu iegādei saņemti vairāki piedāvājumi, sacīja valdības piesaistītā konsultanta "SEB Enskilda" pārstāvis Mārtiņš Krūtainis.

"Kā plānots, tika saņemti vairāki piedāvājumi," teica Krūtainis.

Viņš arī informēja, ka ir sākusies saņemto piedāvājumu izvērtēšana, kas varētu turpināties vairākas nedēļas.

Tāpat Krūtainis atzina, ka galīgo lēmumu par nākamajiem soļiem saistībā ar bankas komercaktīvu daļu pārdošanu pieņems valdība.

Jau vēstīts, ka valdība jūnija otrajā pusē atbalstīja četru "Hipotēku bankas" komercaktīvu daļu pārdošanu "Swedbank" un SEB grupā Latvijā ietilpstošajai ieguldījumu pārvaldes sabiedrībai "SEB Wealth Management". "Swedbank" iegādājās trīs "Hipotēku bankas" komercdaļas paketes, kurās ietilpa privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi, kā arī līzinga kompānija. Savukārt "SEB Wealth Management" izteica labāko piedāvājumu par pensiju otrā līmeņa plāna pārvaldīšanas paketi.

Paredzēts, ka atlikušo divu "Hipotēku bankas" komercaktīvu daļu pārdošanas process pamatā tiks pabeigts šajā gadā.

Ziņots arī, ka "Hipotēku bankas" komercaktīvi tiek pārdoti atbilstoši 2009.gada 24.novembrī apstiprinātajai koncepcijai par bankas pārveidi par attīstības banku un 2011.gada 12.aprīlī valdības izskatītajam "Hipotēku bankas" pārveides plānam, kas paredz ar attīstības bankas funkcijām nesaistītās bankas komercdaļas nodalīšanu.

Pēc aktīvu apmēra "Hipotēku banka" jūnija beigās bija devītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!