Foto: DELFI, Mārtiņš Purviņš

Ēdienu piegādes biznesā ir svarīgi atcerēties, ka cilvēki neiedomājas par ēdiena pasūtīšanu, pirms nav iedomājušies par savu ledusskapi, tāpēc pakalpojumam ir jābūt izcilam un jāpiedāvā vienmēr kaut kas papildus, sarunā ar "Delfi Bizness" norāda "Wolt" vadītāja Baltijā Līsa Ristala. Uzņēmums nule kā sācis piedāvāt abonentmaksu ēdiena piegādēm.

2014. gadā Helsinkos izveidotais ēdiena piegādes serviss "Wolt", ko 2022. gadā iegādājās amerikāņu "DoorDash", darbojas 23 valstīs. Latvijā uzņēmums ir piecus gadus, un Baltijas valstu reģionālā vadītāja Līsa Ristala saka, ka latvieši, tieši rīdzinieki, ir ļoti saraduši ar piegādes servisu, jo šeit valda "pilsētas dzīves mentalitāte" un cilvēki vairāk novērtē savu laiku. Tomēr kopumā piegādes Baltijā ir labi iedzīvojušās un visās trijās valstīs kopā strādā apmēram seši tūkstoši kurjeru un divsimt darbinieku, kuru pusi veido klientu atbalsta dienests. Reģionālā vadītāja uzsver, ka "ēdiena piegāde" uzņēmumu nepadara īpašu, ka vienmēr jācenšas piedāvāt kaut ko papildus. Tā nesen sākta alkohola piegāde, un nu arī būs iespējama ikmēneša abonentmaksa piegādēm.

Lūpu krāsas indekss

Latvija, Eiropa un, visticamāk, arī lielākā daļa pasaules ir ievērojami smagas ekonomiskās krīzes sākumposmā. Teju visa pasaule pieredz ievērojamu inflāciju. Latvijā, kā ziņoja "Eurostat", augustā bija otrā augstākā gada inflācija eirozonā – 21,4%. Mūsu valsti apsteidza tikai kaimiņi igauņi, kuriem šis rādītājs bija 25,2%, kamēr lietuvieši ar 21,1% bija trešie. LETA ziņoja, ka Latvijā salīdzinājumā ar jūliju patēriņa cenas augustā pieaugušas par 0,4%, Lietuvā tās palielinājušās par 0,6%, bet Igaunijā – par 2,3%. Citiem vārdiem: Baltijā cenas ir augušas visstraujāk.

Šķiet, ka tēriņiem Baltijā vajadzētu sarukt, tomēr Ristala, atbildot uz "Delfi Bizness" jautājumu, vai jau redzams ieņēmumu sarukums, norāda: "Par pārsteigumu – nē! Mēs plānojam, ka tā varētu būt, bet pagaidām – nē."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!