Foto: Pixabay

Apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balcia Insurance SE" bruto parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms 2021. gadā bija 50,8 miljoni eiro, bruto atlīdzības – 42,172 miljoni eiro, bet neto peļņa – 2,6 miljoni eiro, "Delfi Bizness" informēja apdrošināšanas akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

"Pērnā gada darbības rezultāti apliecina mūsu izvēlētās stratēģijas pareizību, proti, piedāvāt klientam draudzīgu un tā dzīves stilam piemērotu apdrošināšanu. Šī pozīcija, tāpat kā spēja elastīgi piemēroties aizvien sarežģītākajai ārējai videi Eiropā, ļāva Balcia uzrādīt stabilus finanšu rezultātus. Manuprāt, 2021. gadu raksturo dinamiska izaugsme un jaunu projektu realizācija," atzīst Lucaus.

Viņš skaidro, ka pērn galvenais fokuss bija inovatīvu produktu ieviešana Latvijas, Lietuvas un Polijas tirgū, izmantojot modernus tehnoloģiskos risinājumus. Īpašu uzmanību tika pievērsta privātpersonu segmenta attīstībai un pašapkalpošanās risinājumu attīstībai e-platformā. Šā segmenta attīstību plānots turpināt arī 2022. gadā.

Pēc parakstīto prēmiju apjoma lielākie uzņēmuma tirgi 2021. gadā bija Polija un Lietuva, attiecīgi – 40% un 30% no kopējā bruto parakstīto prēmiju apjoma.

Pērn tika pabeigta uzņēmuma struktūrvienību pielāgošana 2020.gadā pieņemtajai stratēģijai, kas paredz privātpersonu segmenta attīstību Lietuvā un Polijā, kā arī apdrošināšanas darbības atsākšanu Latvijā un Igaunijā. 2021. gadā tika veikti nepieciešamie sagatavošanās darbi un uzsākta apdrošināšanas pakalpojumu piedāvāšana mājas tirgū. Lai to nodrošinātu, tika veiktas investīcijas uzņēmuma infrastruktūrā un darbiniekos. Cita starpā tika pārplānots un efektivizēts darbs Polijas filiālē, papildinot to ar 19 apdrošināšanas tirgus profesionāļiem. Polijas filiālē strādā 42 darbinieki, Lietuvā – 25, "Balcia" Latvijas birojā - 17, bet Balcia kopumā 185 darbinieki.

Kā uzsver Lucaus, izmaiņas biznesa organizēšanā, klientu segmentēšanā un risku parakstīšanā, kas lielākoties skāra filiāles Polijā, Francijā un Vācijā, ietekmēja 2021. gada kopējo bruto parakstīto prēmiju apjomu, taču to mērķis ir uzņēmuma ilgtermiņa rentabilitāte un stabilitāte. Izvēlētās stratēģijas pareizību apliecināja filiāļu darbības rezultāti, kas bija īpaši veiksmīgi 2021.gada pēdējā ceturksnī un 2022. gada 1 ceturksnī, demonstrējot 45% bruto parakstīto prēmiju pieaugumu pret attiecīgā pārskata periodu pērn.

"Balcia Insurance SE" ir Latvijā dibināta nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība ar 29 gadu darbības pieredzi Baltijas valstīs, Polijā, Vācijā, Francijā un Itālijā. "Balcia" ir saņēmusi apdrošināšanas licences visiem nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumiem privātpersonām un uzņēmumiem. Apdrošināšanas sabiedrībā strādā 185 darbinieki ar centrālo biroju Rīgā un filiālēm Lietuvā, Polijā un Vācijā. No 2022. gadu "Balcia" piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!