Uzņēmumu reģistrs trešdien reģistrējis bankas "Citadele" meitas sabiedrību "Parex Asset Management" IPAS, AAS "Parex Dzīvība" un AS "Parex atklātais pensiju fonds" nosaukumu maiņu. "Parex Asset Management" turpinās savu darbību ar nosaukumu "Citadele Asset Management" IPAS, AAS "Parex Dzīvība" jaunais nosaukums ir AAS "Citadele Life", bet AS "Parex atklātais pensiju fonds" turpmāk darbosies ar nosaukumu AS "Citadele atklātais pensiju fonds", informē banka.

Klientus, kuri izmanto šo uzņēmumu pakalpojumus, kā arī 2. un 3. līmeņa pensiju plānu dalībniekus, kuru līdzekļus pārvalda "Citadeles" meitas kompānijas, nosaukumu maiņa nekādā veidā neietekmē. Ieguldījumu fondu prospektos norādītas ieguldījumu fondu stratēģijas un pensiju pārvaldīšanas plānu noteikumi nav mainīti, tajos veiktas tikai attiecīgo uzņēmumu, kā arī plānu un fondu nosaukumu izmaiņas.

"Citadele Asset Management" IPAS pārvalda divus otrā līmeņa pensiju plānus: "Citadele Aktīvais" un "Citadele Universālais" pensiju plāns. Universālā pensiju plāna ienesīgums šī gada 1. augustā par pēdējiem 12 mēnešiem ir sasniedzis 11,09%, kas ir viens no labākajiem radītājiem industrijā, savukārt "Citadele Aktīvā" pensiju plāna ienesīgums uz 1. augustu ir 11,40% par pēdējiem 12 mēnešiem. Abi šie pensiju plāni savā kategorijā ir vieni no lielākajiem pēc dalībnieku skaitā.

AS "Citadele atklātais pensiju fonds" piedāvā klientiem četrus trešā līmeņa pensiju plānus ar jauniem nosaukumiem: Citadele Sabalansētais; Citadele Aktīvais; Citadele Aktīvais USD un Citadele Aktīvais EUR.

AAS "Citadele Life" un AS "Citadele atklātais pensiju fonds" valdes priekšsēdētājs Uģis Vorons norāda: "Uzņēmuma Citadele Life stratēģiskais mērķis ir strādāt ne tikai vietēja Latvijas tirgū, bet arī ārpus tā, jo mēs redzam, ka mūsu potenciālie klienti varētu būt dažādu tautību cilvēki. Tāpēc tika pieņemts lēmums mainīt arī uzņēmuma nosaukumu, veidojot to starptautiski atpazīstamāku – "Citadele Life" citās mūsu mērķa tirgu valstīs ir saprotams un uztverams daudz labāk."

Jau vēstīts, ka valdība ir veikusi "Parex" sadalīšanu, izveidojot jaunu valstij piederošu banku "Citadele", kas sāka darbu 1.augusta. "Citadele" pārņēma "Parex bankas" "labos" aktīvus un turpmāk darbosies kā atsevišķa kredītiestāde, ko neapgrūtinās "Parex bankai" uzliktie darbības ierobežojumi, piemēram, aizliegums izsniegt kredītus. Pašlaik bankas "Citadele" vienīgais īpašnieki ir valsts un Eiropas Attīstības un rekonstrukcijas banka (ERAB), kam jaunajā bankā pieder 25%.

Jauno banku valsts cer veiksmīgi pārdot, lai atgūtu vismaz daļu no 1,1 miljona latu, kas kopš "Parex bankas" nonākšanas valsts rokās 2008.gada novembrī ir ieguldīti tās darbības nodrošināšanā.

Bankas "sliktās daļas" liktenis pašlaik nav skaidrs, vien minēts, ka tās uzdevums būs atgūt iespējami daudz izsniegto kredītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!