Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdien lielākās kriptovalūtas "Bitcoin" vērtība pārsniedza 15 tūkstošus ASV dolāru, sasniedzot augstāko līmeni kopš 2018. gada, raksta "CNBC".

Kriptovalūtas vērtība pieauga par gandrīz 9% līdz 15 233 dolāriem, un tirgus eksperti skaidro, ka patlaban to uz augšu virza neskaidrība ap ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu.

"Bitcoin" šajā gadā piedzīvojis strauju izaugsmi, un kopš gada sākuma tā vērtība ir gandrīz dubultojusies. Tā vērtības pieaugumu veicinājuši lielie valdību un centrālo banku stimulēšanas pasākumi, un daļa nozares ekspertu uzskata, ka tas padarījis "Bitcoin" pievilcīgāku nekā citas lielākās valūtas, piemēram, dolāru.

""Bitcoin" radīšanas iemesls daļēji bija bailes, ka augošie valstu stimulēšanas programmu apjomi mazinās pasaules lielāko valūtu vērtību," saka investīciju platformu "eToro" kriptoaktīvu analītiķis Saimons Pīters. "Tādējādi, centrālajām bankām ziņojot par papildu pasākumiem, kas paredz naudas iepludināšanu ekonomikās, daudzi investori to uztver kā signālu pirkt "Bitcoin"," norāda eksperts.

Tāpat papildus pozitīvu signālu kriptovalūtu iegādei devuši nesenie "PayPal" un "Facebook" paziņojumi.

Jau ziņots, ka "PayPal Holdings Inc" 21. oktobrī, pievienojās kriptovalūtu tirgum, kas ļaus uzņēmuma klientiem pirkt, pārdot un turēt "Bitcoin" aktīvus, kā arī citas virtuālās valūtas, izmantojot uzņēmuma digitālo maku, informē "Reuters".

"PayPal" lietotāji varēs izmantot kriptovalūtas, lai iepirktos 26 miljonu tirgotāju tīklā, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!