Katru dienu atliekot nelielu naudas summu, mēneša griezumā sakrājas cienījams apjoms, ko veltīt investīcijām, saka "SEB bankas" privātpersonu segmenta vadītāja Elīna Kalniņa. Viņa raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāsta, kā iemācīt gan sev, gan bērniem atbildību pret naudu, sapratīgu tās uzkrāšanu un vairošanu.

Elīna Kalniņa bankas blogā raksta par finanšu pratību, īpašu uzmanību pievēršot gados jaunāko ģimenes locekļu izglītošanai naudas jautājumos. Jautāta, kā mācīt bērniem krāt, viņa skaidro, ka vispirms viņiem ir jāiemācās, kā pareizi tērēt. "Tikai tad, kad vecāki nedēļā iedos piecus līdz desmit eiro, bērni sapratīs, ko par šo naudu var nopirkt," viņa uzsver.

Savukārt, runājot par savu privāto portfeli, Kalniņa norāda, ka pirmais, par ko viņa pati domāja un ko iesaka citiem, ir tikt skaidrībā par saviem 2. un 3. pensiju līmeņa uzkrājumiem. Viņa izvairās no spekulatīviem darījumiem un par portfeļa veidošanu domā ilgtermiņā. Atklājas, ka, pateicoties Kalniņas uzmanīgajai un izplānotajai pieejai, šobrīd viņai nav "neveiksmes stāstu".

Stāstot par to, kā novirza naudu uzkrājumiem, eksperte saka, ka katru dienu atliek nelielu summu investīcijām. Ja mēs katru dienu ēdam pa smalkmaizītei, varbūt varam mainīt paradumus un smalkmaizīti ēst katru otru dienu, viņa iesaka.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!