Foto: Scanpix/Reuters/LETA

Ketijas Vudas vadītais fonds "ARK Innovation" ceturtajā ceturksnī palielināja "elektroauto ražotāja "Tesla Inc. akciju iegādi, neskatoties uz bažām par izpilddirektora Īlona Maska spēju vadīt uzņēmumu, vēsta "Bloomberg".

Biržā tirgotie fondi (ETF), kurus nodrošina "Ark Investment Management" , kopš 3. oktobra, kad to pārvaldītāja sāka savu jaunāko pirkšanas sēriju, ir iegādājušies 445 tūkstošos elektrisko transportlīdzekļu ražotāja akciju, liecina Bloomberg apkopotie dati. "Ark" septiņus ceturkšņus pēc kārtas nepirka "Tesla" akcijas.

"Ark" pirkumi pēdējā ceturksnī līdz šim ir aptuveni 88 miljoni ASV dolāru, pamatojoties uz Tesla vidējo tirdzniecības cenu no 3. oktobra līdz 20. decembrim. Tomēr Tesla svars uzņēmuma vadošajā fondā ir samazinājies līdz trešajai pozīcijai.

Masks ir bijis uzmanības centrā, jo pieaug kritika par viņa iesaistīšanos uzņēmumā "Twitter", kā arī pieaug investoru bažas, kuri ir pauduši šaubas par nepieciešamību mainīt elektrisko transportlīdzekļu ražotāja pārvaldību. Ilggadējais investors Ross Gerbers, kurš pārvalda "Gerber Kawasaki Wealth Management" , nesen tvītoja par līderības trūkumu "Tesla" un sacīja, ka ir "laiks pārmaiņām".

"Ark Innovation ETF" vērtība gada laikā ir samazinājusies par 66% salīdzinājumā ar "Nasdaq 100" indeksa kritumu par 32%.

Savukārt par to, ka "Tesla" uz saviem pleciem iznes visu, ko Masks "sastrādā" citos uzņēmumos, nule kā jau rakstīja "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!