Foto: LETA
Saistībā ar pagājušajā gadā notikušajām izmaiņām "DnB Nord bankas" akcionāru sastāvā novembra vidū tiks mainīts bankas zīmols un nosaukums uz "DnB", apliecināja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa.

Novembra vidū nosaukuma maiņa sagaida visas "DnB NOR" grupas bankas visā pasaulē, tostarp arī Latvijā.

Taujāta, vai ir zināms, kā izskatīsies jaunais bankas zīmols un kādas būs korporatīvās krāsas, Lapsa norādīja, ka par to informācija būs pieejama tikai novembra vidū.

Jau ziņots, ka Norvēģijas banka "DnB NOR" pērn rudenī noslēdza vienošanos ar Vācijas banku "Norddeutsche Landesbank Girozentrale" (Nord/LB) par tās īpašumā līdz šim esošo 49% "Bank DnB Nord A/S" ("DnB Nord" grupa) akciju iegādi.

Lai nodrošinātu intensīvāku grupas banku integrāciju, jau iepriekš "DnB NOR" pieņēma lēmumu 2011.gada rudenī vienlaicīgi mainīt gan "DnB Nord" grupas banku, gan arī "DnB NOR" nosaukumu, lai no šā gada nogales visa grupa strādās ar vienu zīmolu - "DNB".

Latvijā "DnB Nord" grupu veido "DnB Nord banka" un tās meitasuzņēmumi - līzinga kompānija SIA "DnB Nord līzings", ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība "DnB Nord fondi" un bankas jaunās biroju ēkas būvniecības īstenošanai izveidotā SIA "Skanstes 12".

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem "DnB Nord bankas" tirgus daļa banku sektora kopējos aktīvos šā gada otrajā ceturksnī bijusi 8,5%, ierindojot banku 4.vietā no 30 bankām.

Biznesa ideju žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas 2010.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "DnB Nord banka" ar 102,16 miljonu latu vērtību ierindojusies 16.vietā. 2009.gadā pētījuma autori "DnB Nord banku" ar 79,46 miljonu latu vērtību bija ierindojuši saraksta 22.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!