Banka "Citadele", Privatizācijas aģentūra (PA) un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) piektdien parakstīja savstarpējo līgumu par ERAB iekļaušanos bankas "Citadele" akcionāru struktūrā, iegādājoties 25% un vienu balsstiesīgo akciju, portālu "Delfi" informēja "Citadeles" bankas Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Indra Zinkeviča.

Jau ziņots, ka valdība ceturtdien apstiprināja līguma par bankas "Citadele" akciju pārdošanu noslēgšanu ar ERAB. Akcijas tiks pārdotas par to nominālvērtībai atbilstošu cenu.

Savukārt "Parex banka" un ERAB noslēdza pārjaunojuma līgumu un grozījumus subordinētā aizdevuma līgumā, kas nosaka, ka ERAB izsniegtais subordinētais aizdevums 22 miljonu eiro apmērā no "Parex bankas" tiks nodots bankai "Citadele". Aizdevuma pirmā daļa jau ir izsniegta, savukārt otrais maksājums 3,6 miljonu eiro apmērā tiks veikts pēc tam, kad tiks saņemts Eiropas Komisijas saskaņojums "Parex" restrukturizācijas plānam, informē Zinkeviča.

ERAB iesaistīšanās bankas pamatkapitālā sniegs tai papildus stimulu un atbalstu attīstīt bankas biznesu, uzlabot pārvaldības procesus, kā arī veicinās bankas atgriešanos privātajā sektorā, klāsta bankas pārstāve.

"ERAB iesaistīšanās bankas "Citadele" akcionāru struktūrā apliecina ERAB pārliecību par jauno banku un apstiprina Latvijas valdības pieņemto lēmumu par "Parex bankas" restrukturizāciju un tās labās daļas nodošanu bankai "Citadele" pareizību. Turklāt līguma par ERAB līdzdalību noslēgšana ir stūrakmens bankas tālākajā attīstībā, kas ļaus sasniegt uzstādītos mērķus un biznesa plānus," norāda "Citadeles" padomes priekšsēdētājs Juris Jākobsons:

Savukārt ERAB izpilddirektors Peters Reinigers klāsta, ka "Citadeles" izveidošana ir "sasniegums, kas bijis iespējams pateicoties smagam un sarežģītam darbam, ko šajā procesā ieguldījuši daudzi cilvēki, un tas ir vēl viens piemērs labai sadarbībai starp ERAB un Latvijas valdību". "Citadele" spēs veicināt Latvijas ekonomikas atveseļošanos, piedāvājot finansējumu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, un ERAB turpinās atbalstīt banku "Citadele", sola Reinigers.

Banku "Citadele" šī gada 30. jūnijā dibināja PA. Sākotnēji tās kapitāls bija 4 miljoni lati, bet 29. jūlijā tas tika palielināts līdz 103 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!