Foto: F64
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Brazovskis vēlētos, lai likumsargi atrastu, kas bija pirmavots baumām, kas svētdien vakarā izraisīja "Swedbank" klientu paniku un garas rindas pie bankomātiem.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Brazovskis atgādināja, ka FKTK lūgusi Drošības policijai izmeklēt baumu izplatīšanu. Viņš norādīja, ka panika sākās tikai Latvijā, ne Igaunijā, ne Zviedrijā, kur strādā "Swedbabnk" nekādas pastiprinātas klientu interesi par bankas pakalpojumiem nebija.

Brazovskis norādīja, ka "Swedbank" ir izturējusi šo pārbaudījumu, strādājot visu nakti un papildinot bankomātus, kuros cilvēki izņēmuši visu naudu.

"Swedbank" mājas lapā jau pulksten 6 bija atjaunota informācija par strādājošiem bankomātiem. Pirmdien agri no rīta nauda bija 126 no 298 "Swedbank" tīkla bankomātiem visā Latvijā, liecina bankas mājas lapā pieejamā informācija.

Brazovskis stāstīja, ka pašlaik ir dažādas versijas par to, kā sākusies panika – ar mobilo telefonu īsziņām, zvaniem, sociālajos tīklos. Viņš atzina, ka būtu labi, ja likumsargi atrastu šīs panikas pirmavotu.

Savukārt Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūpiņa "900 sekundēm" atzina, ka pašlaik tikai sākta pārbaude, lai noskaidrotu baumu iemeslu, policijai jau ir versijas, kuras pārbauda un apstrādā, bet pašlaik izskatās, ka "kļūmes un nepārdomāta rīcība var izraisīt baumas".


Jau vēstīts, ka svētdien internetā izplatījās baumas par "Swedbank" problēmām. Cilvēki rindās stāvēja pie bankomātiem, lai izņemtu naudu. Savukārt bankas pārstāvji baumas par problēmām noliedza, apliecinot, ka banka strādā normālā režīmā, un banka turpināja papildināt bankomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!