Foto: Pexels.com

Arī tiem, kas negrib iegādāties digitālās monētas, bet grib kaut kādā veidā ieguldīt kriptovalūtu pasaulē, ir iespējas, proti, viņi var iegādāties uzņēmumu, kas strādā ar kriptovalūtām, akcijas. Tomēr – vai laikā, kad kriptovalūtu nozares zelta standarts "Bitcoin" ir zaudējis vairāk nekā 60% vērtības, šo uzņēmumu akcijām ir gājis labāk? "Delfi Bizness", gadu noslēdzot, apskata dažus no populārākajiem akciju biržās tirgotajiem kriptouzņēmumiem.

Tas, kā liecina dažādas aptaujas, arī pamatīgi iedragājis amatieru investoru, kas ieguldīja kriptovalūtās pandēmijas gados, kad to vērtība strauji auga, uzticību. CNBC aptauja liecina: ja šī gada martā 19% aptaujāto bija pozitīvi noskaņoti pret kriptovalūtām, tad šī gada izskaņā – vairs tikai 8%. Savukārt negatīvi noskaņoti martā bija 25%, bet novembra izskaņā 43%. “Tie ir 90% mazumtirdzniecības tirgus, kas nozīmē, ka investoru noskaņojumam patiešām ir nozīme,” saka kriptoanalīzes uzņēmuma “Bitfury” izpilddirektors Braiens Brūks.

Taču tas saistīts tieši ar kriptovalūtām, bet kā ir veicies pašiem kriptovalūtu uzņēmumiem? Vai to akciju cenas ir izjutušas kriptoziemu? 

Kā veicies?

Kriptovalūtu tirdzniecības biržas “Coinbase” akciju vērtība ir cietusi vismaz tikpat, cik pats “Bitcoin”. 2012. gadā dibinātais uzņēmums, proti, viens no industrijas ilgākajiem spēlētājiem, šogad pieredzēja strauju akciju vērtības kritumu – gada sākumā vienas akcijas cena pārsniedza 250 ASV dolārus, bet 23. decembrī akcijas cena bija 35 ASV dolāri. Tātad noticis 85% vērtības sarukums. “Forbes” atgādina, ka “Coinbase” 2022. gada jūnijā atlaida aptuveni 18% sava darbaspēka. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!