Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS "Indexo", kas ir iesniedzis dokumentus bankas darbības licences saņemšanai, 12. aprīlī saņēma Latvijas Bankas pieprasījumu iesniegt papildu informāciju, kā rezultātā tika pagarināts iepriekš noteiktais licences piešķiršanas lēmuma termiņš. Tomēr uzņēmumā plāno uzsākt pirmo bankas pakalpojumu izmēģināšanu, ziņo "Indexo" pārstāvji.

Lēmuma pieņemšana par licenci pagarināta līdz 22. aprīlim.

"Jaunas bankas licencēšanas process ir sarežģīts, jo regulatoriem ir jāpārliecinās par jaunās finanšu iestādes stabilitāti un ilgtspēju. Papildu informācijas pieprasījumi un ar tiem saistīti termiņu pagarinājumi ir ierasta prakse. Neskatoties uz to uzskatu, ka esam licencēšanas procesa noslēdzošajā fāzē un plānojam uzsākt bankas pakalpojumu pilotēšanu, lai vasarā, kā plānots, jau varētu pilnvērtīgi apkalpot pirmos jaunās bankas klientus," komentē Valdis Siksnis, "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem.

"Indexo" regulatoru izskatīšanai ir iesniedzis pilnu licencēšanas dokumentu paketi, kā arī ir nodrošināts jaunās bankas darbībai nepieciešamais kapitāls.

Uzņēmumā informē, ka, neskatoties uz licences saņemšanas procesa pagarinājumu, šobrīd ir pabeigti darbi pie visiem būtiskajiem bankas darbības jautājumiem – ir izveidota bankas IT infrastruktūra, izstrādāta mobilā lietotne, kā arī izveidoti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un 3. pensiju līmeņa administrēšana.

Pēc licences saņemšanas banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!