Foto: Publicitātes foto
Klientu uzticību zaudējušo "Latvijas Krājbanku" glābt vairs nav iespējams, jo uzticība banku nozarē ir ļoti svarīga, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons.

"Banka ir uzticības bizness,"  intervijā sacīja Jākobsons, paužot, ka klientu uzticību "Krājbanka" ir zaudējusi.

Jākobsons intervijā sacīja, ka situācijā, kad no bankas rīcības ir cietuši klienti, naudu sāk izmaksāt no Noguldījumu garantiju fonda, runāt par uzticēšanos šādai bankai virs nav iespējams.  Baņķieris arī pauda, ka tiem klientiem, kuru noguldījumi pārsniedz garantēto apjomu, "Krājbanka"  joprojām ir parādā.

Līdz pirmdienai garantētā atlīdzība "Krājbankas" klientiem izmaksāta 315 miljonu latu apmērā, kas ir 94% no kopējās valsts garantēto atlīdzību summas, sacīja Jākobsons. Kopumā atlīdzība izmaksāta 99,3 tūkstošiem "Krājbankas" klientu.

FKTK padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums. Aizdomās par naudas izkrāpšanu no bankas tiek turēti bijušie bankas vādītāji un akcionāri, tostarp Krievijas izcelsmes miljonāru Valdimiru Antonovu. Viņu smagos finanšu noziegumos apsūdz arī Lietuvā saistībā ar "Snoras" bankrotu, tomēr Lielbritānijas tiesa pagaidām nav apmierinājusi Lietuvas valdības  izdošanas lūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!