Foto: Shutterstock
Mākslīgā intelekta (MI) straujais progress un lielo tehnoloģiju kompāniju interese ir likusi arī finanšu pasaulei saausīties un meklēt veidus, kā ieguldīt naudu uzņēmumos, kas izstrādā risinājumus, kādus pirms gadiem desmit varēja atrast tikai zinātniskās fantastikas grāmatu lapās.

Šī gada lielākais publiskais notikums ir “Chat GPT” – sistēma, kas, ņemot talkā mašīnmācīšanos, spēj sarunāties un pat sniegt cilvēkiem lietderīgus padomus, piemēram, kā salikt kopā izjauktu datoru vai pagatavot lazanju. Tas pārsteidza sabiedrību un ieinteresēja lielos tehnoloģiju milžus, kuri nu steidz izmantot tehnoloģiju iestrādnes savos produktos un pakalpojumos. Savukārt finanšu pasaule ir saskatījusi potenciālu peļņu, un, ja iepriekšējos gados investorus aizrāva tādi vārdi kā “kripto” un NFT, tad šogad nauda, visticamāk, tiks ieguldīta mākslīgajā intelektā un mašīnmācīšanās segmentā.

Uzņēmumi steidz ieguldīt

“Chat GPT”, kas pagājušā gada novembrī kļuva publiski pieejams, pievērsa ne tikai lielu sabiedrības uzmanību. Tas lika saausīties arī tehnoloģiju sektoram, jo, kā janvāra izskaņā ziņoja “The Washington Post”, tehnoloģiju milzis “Microsoft” ieguldīs 10 miljardus dolāru sistēmas izveidotājā “OpenAI” un plāno izmantot ļoti lietderīgo mākslīgo intelektu savās iekārtās un interneta meklētājā “Bing”.

“Reuters” raksta, ka “Microsoft” mākoņdatu pakalpojums “Azure” kopā ar mākslīgo intelektu varētu būt būtisks solis uz priekšu lielo datu izmantošanā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!