Baltijas biržā šobrīd darbojas divi enerģētikas uzņēmumi – igauņu "Enefit Green" un lietuviešu "Ignitis groupe". Latvijas elektroenerģijas ražotāji nav sekojuši kaimiņvalstu piemēram un piedāvājuši akcijas biržā. Par to, kādi ir "Ignitis" plāni un kāpēc investoriem ieguldīt naudu uzņēmumā, "Nākotnes kapitāls" iztaujāja tā vadītāju Darju Maikštēnu.

Baltija, iespējams, šo jautājumu izjuta vēl asāk, tāpēc nav pārsteigums, ka lielākie elektroenerģijas ražotāji visās trijās valstīs aktīvi meklē veidus, kā palielināt zaļās enerģijas komponenti. Viens no tādiem uzņēmumiem ir “Ignitis”, kas plāno līdz 2030. gadam Latvijā veikt 700 miljonu eiro investīcijas atjaunīgās enerģijas projektos. 

“Mēs esam atšķirīgi,” saka uzņēmuma vadītājs Maikštēns, atbildot uz jautājumu, ko viņa pārstāvētais uzņēmums piedāvā citādu nekā “Latvenergo” un “Enefit”. 

“Ir sarežģīti salīdzināt “Ignitis” ar “Latvenergo”, jo “Latvenergo” netiek kotēts biržā. Kotējot uzņēmumu biržā, ir jābūt spēcīgai korporatīvajai pārvaldei, tāpat cita līmeņa caurskatāmībai, pārskatiem un procesiem. Tā kā “Latvenergo” vēl netiek kotēts biržā, mēs nevaram to komentēt,” saka uzņēmuma vadītājs, piebilstot, ka cer – Latvijas līderis arī drīzumā nonāks biržā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!