Foto: LETA
Krievijas finansists Andrejs Vdovins iegādājies 100% "Latvijas Biznesa Banka" (LBB) akciju. Vdovins ir "VMHY grupas", kurā ietilpst Krievijā darbojošās bankas "M2M Private Bank" un "ATB Banka" līdzīpašnieks, portālu "Delfi" informēja uzņēmēja pārstāve Jūlija Kondratoviča.

Darījumam noslēdzoties, uz "Latvijas Biznesa Bankas" bāzes tiks veidota jauna banka, kura specializēsies starptautisko un Latvijas turīgo privāto klientu kapitāla apkalpošanā.

Jaunās bankas biznesa attīstības stratēģija balstīsies uz private banking pakalpojumu sniegšanu: privāto klientu ikdienas banku operāciju apkalpošanu, kapitāla pārvaldīšanu, dzīves stila apkalpošanu, kā arī šiem klientiem piederošo uzņēmumu norēķinu operāciju apkalpošanu.

Plānots, ka Latvijas Biznesa Bankas restrukturizācija tiks pabeigta līdz šī gada 1. augustam, kad banka sāks pilnvērtīgu klientu apkalpošanu.

Vdovina mērķis, iegādājoties pilno akciju paketi LBB bankā, ir pastiprināt "M2M" grupas klātbūtni Eiropas privātkapitāla pārvaldīšanas pakalpojumu tirgū. Kopš 2011. gada Latvijā veiksmīgi darbojas Andrejam Vdovinam piederoša ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "M2M Asset Management". Uzņēmuma specializācija ir aktīvu pārvaldes pakalpojumu sniegšana, kā arī uzņēmums pārvalda augsta ienesīguma obligāciju fondu "M2M Emerging High Income Bond Fund".

"Mēs ar lielo optimismu skatāmies uz LBB bankas starptautiskā private banking pakalpojuma klāsta attīstību. Pateicoties mūsu pozitīvajai pieredzei bankā М2М Private Bank Krievijas tirgū, mēs zinām, ka daudzi mūsu klienti ir ieinteresēti pie mums apkalpot arī savas starptautiskās banku operācijas un kapitālu. Latvija ir viens no svarīgākajiem Austrumeiropas finanšu centriem ar bagātām banku tradīcijām un profesionālu banku sektora regulējumu. Mēs esam pārliecināti, ka LBB spēs nodrošināt klientiem augstas kvalitātes banku pakalpojumus un mūsdienīgus finanšu instrumentus kapitāla vairošanai, un tie būs pieprasīti starptautisko un Latvijas privāto klientu vidū," skaidro Vdovins.

Vdovinam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze banku sektorā. Viņš ir direktoru padomes priekšsēdētājs Maskavas bankā "M2M Private Bank", kura specializējas turīgo privātpersonu kapitāla apkalpošanā. Vdovins ir arī Latvijā darbojošās ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "M2M Asset Management" padomes priekšsēdētājs, padomes loceklis "ATB Bankā" (Aziatsko-Tihookeanskij Bank) − banka, kas fokusējas retail klientu, kā arī maza un vidēja biznesa apkalpošanā Krievijas Tālajos Austrumos, un Krievijā darbojošās apdrošināšanas kompānijas Gelios padomes loceklis.

AS "Latvijas Biznesa Banka" reģistrēta 1992.gada 18.maijā. Vēsturiski LBB akcionāri bija lielas Krievijas bankas un uzņēmēji. 2011.gadā veiktās reorganizācijas ietvaros lielākā daļa LBB aktīvu tika pārdota, tai skaitā Igaunijas bankas "EestiKrediidipank" Latvijas filiālei. Kopš reorganizācijas pabeigšanas LBB veica ierobežotu darbību un 2012.gada beigās ieņēma 25. vietu Latvijā pēc aktīvu apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!