Foto: LETA

Lai gan Baltijas tirgus ir mikroskopisks, ja to salīdzina ar Rietumvalstu un it sevišķi ASV biržām, interesants fakts ir, ka vēsturiski Baltijas biržu apkopojošais indekss ir audzis straujāk un nekā amerikāņu akciju vadošais indekss "S&P 500". "Delfi Bizness" nolēma pavaicāt trim ekspertiem, kuros uzņēmumos šogad ir vērts ieguldīt.

Juris Grišins, "Capitalia" vadītājs

"DelfinGroup", jo, kā norāda Grišins, uzņēmums ir "retais regulāru dividenžu maksātājs, bet tajā pašā laikā spējis saglabāt arī labu biznesa izaugsmes tempu." Lai gan lielu daļu uzņēmuma portfeļa veido salīdzinoši augsta riska patēriņa kredīti, kā skaidro eksperts, lombarda bizness kalpo kā nodrošinājums iespējamās ekonomikas recesijas apstākļos. 

"HansaMatrix". Eksperts skaidro, ka tas ir uzņēmums ar stabilu, bet ne daudzsološu pamatbiznesu un interesantiem blakus ieguldījumiem. "Akciju cena biržā ir ilgi bijusi depresīva un, iespējams, arī tāpēc viens no līdzīpašniekiem – fonds "Baltcap" – plāno piedāvāt pārējiem akcionāriem izpirkšanas piedāvājumu. Būs interesanti vērot, kāds tas būs un kā tas patiks akcionāriem," norāda Grišins.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!