Foto: Lightspace Technologies

"HansaMatrix" asociētais uzņēmums "Lightspace Technologies" ir piesaistījis divu miljonu eiro lielas pirmskotēšanas "bridge" investīcijas no biznesa eņģeļiem, esošajiem akcionāriem, un investīciju fonda "Ardelta", liecina uzņēmuma paziņojums "Nasdaq Rīga" biržā.

Investīcijas finansēs "Lightspace Technologies" esošo un jaunu produktu izstrādi un pārdošanas uzsākšanu. Saņemtais finansējums uzņēmuma ražoto papildinātās realitātes (augmented reality) produktu potenciālu.

Investoru vārdi, saskaņā ar līguma nosacījumiem, netiek izpausti.

Kā ziņots iepriekš, "Lightspace Techologies" 2022. gada 14. martā ir uzsācis procesu, lai kļūtu par publiski kotētu uzņēmumu Ziemeļamerikā Toronto "TSX Venture Exchange". Šajā procesā plānots piesaistīt privāto investoru ieguldījumus vismaz 10 miljonu eiro apmērā, pilnam kotēšanas procesam aizņemot 7-8 mēnešus.

"HansaMatrix" pieder "Lightspace Technologies" 67,7% kapitāldaļas ar meitas uzņēmuma AS "Lightspace Holding" starpniecību. "HansaMatrix" daļu skaits uzņēmumā samazināsies, pirms kotēšanas biržā konvertējot no trešajām pusēm saņemtos konvertējamos aizdevumus, kā arī samazināsies "Lightspace Technologies", piesaistot kapitālu biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!