Foto: LETA

"Luminor Bank" piešķīrusi 300 000 eiro aizdevumu sadzīves preču tirdzniecības uzņēmumam SIA "Multum" veikalu tīkla un produktu klāsta paplašināšanai, pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā norāda, ka šobrīd "Multum" ir septiņi veikali Latvijā, kā arī uzņēmums piedāvā preces internetveikalā un vairumtirdzniecībā. Šobrīd uzņēmums galvenokārt nodrošina dažādu preču klāstu no Rietumeiropas ražotājiem, kas nav nopērkamas citviet Latvijā. Nākotnē uzņēmums plāno paplašināt piedāvājumu arī ar pieprasītāko zīmolu ražojumiem no visas pasaules.

"Lai gan pandēmijas laikā Latvija piedzīvojusi straujāko mājsaimniecības patēriņa samazināšanos Baltijas valstīs, tomēr pamazām mazumtirdzniecības apmēri atjaunojas," pauž "Luminor Bank" Latvijas filiāles Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere, piebilstot, ka "Multum" ir saskatījis iespēju un izmantojis šo laiku, lai attīstītu e-komercijas pakalpojumu.

Vienlaikus "Multum" vadītājs Raimonds Galinskis atzīmē, ka šis gads uzņēmumam ir bijis lielu pārbaudījumu un straujas izaugsmes laiks. "Lai gan situācija ekonomikā bija neskaidra, pieņēmām stratēģisku lēmumu paplašināties - atvērt jaunus veikalus, uzlabot internetveikalu, padarot to klientiem ērtāk lietojamu, un paplašināt produktu klāstu. E-komercijas aktivizēšana nāca roku rokā ar nepieciešamību pārstrukturizēt darbu noliktavā, lai iespējami ātri varētu iepakot pasūtījumu un to nogādāt līdz klientiem," viņš min.

Pēc bankā vēstītā, 2021.gadu "Multum" plāno noslēgt ar gandrīz divu miljonu eiro apgrozījumu.

"Multum" ir Cēsīs reģistrēts uzņēmums, kas nodarbojas ar preču importu, mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību Latvijas teritorijā. "Multum" piedāvāto preču sortimentā ir pārtikas, sadzīves ķīmijas, higiēnas preču un dzīvnieku barības produkti.

Kompānija "Multum" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki ir SIA "Oaklins Latvia" (50%), kura vienādās daļās pieder Jānim Lasmanim un Valērijai Lieģei, kā arī Galinskis (50%). 2020.gadā "Multum" apgrozījums bija 554 120 eiro, bet kompānijas peļņa bija 11 115 eiro.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone". Pēc aktīvu apmēra "Luminor Bank" filiāle Latvijā ir ceturtā lielāka banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!