Foto: Publicitātes attēli
Šā gada 1. janvārī visās trijās Baltijas valstīs strādājošās "Luminor Bank" valdes priekšsēdētāja grožus savās rokās ņēma Peters Boseks, kurš iepriekš 24 gadus strādājis Austrijas finanšu pakalpojumu grupā "Erste Group". Intervijā portālam "Delfi" viņš skaidro, kādēļ izvēlējās karjeru turpināt Baltijā, ko domā par Baltijas finanšu nozares regulējumu, digitālajām valūtām un citiem jautājumiem.

Esat ilgus gadus strādājis Austrijas bankā "Erste Group". Kādēļ piekritāt piedāvājumam pārcelties uz Baltijas valstīm?

Gandrīz 25 gadus strādāju "Erste Group" un mans darba lauks aptvēra dažādas jomas, tostarp, privātpersonu, korporatīvo klientu apkalpošanu, privātbaņķieru pakalpojumus un citas. Pērnā gada vasaras beigās mani uzaicināja pievienoties "Luminor", un, ņemot vērā manu interesi par reģionu un to, ka man ļoti patīk Austrumeiropas tirgus, man nebija nepieciešams ilgs laiks, lai pieņemtu lēmumu un piekristu šim izaicinājumam. 

Reģions izceļas ar digitālo pakalpojumu un uzņēmējdarbības attīstību, un, manuprāt, tas, ko Baltijas valstis trīsdesmit gadu laikā ir sasniegušas, ir augsti vērtējams un var būt labs piemērs citiem. Eiropas ekonomika patlaban atrodas transformācijas procesā, un daļa Eiropas valstu, salīdzinot ar vairākiem citiem pasaules reģioniem, piemēram, ASV un Ķīnu, atpaliek attīstībā, savukārt, par Baltijas reģionu var teikt pretējo. Tāpat pozitīvs aspekts ir tas, ka Baltijas valstīm izdevies šajos pandēmijas laikos saglabāt salīdzinoši zemu valsts parāda līmeni, uzlabot izglītības līmeni un attīstīt digitalizāciju, tādēļ ienākt šī reģiona banku sektorā ir ļoti interesanti.

Kā Latvijas ekonomika izskatās, salīdzinot ar valstīm, kurās strādājat?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!