Starptautiskie akciju tirgi un fondi finanšu pasaulē aktīvajiem ir labi zināmi. Informāciju un prognozes par "S&P 500" akcijām bez pūlēm var atrast dažu sekunžu laikā, jo visa pasaule seko līdzi šo uzņēmumu veiksmēm un neveiksmēm. Ar Baltijas akciju tirgu ir citādi, tas ir mazāks un lēnāks, taču aizvadītajos gados ir audzis daudz straujāk nekā lielie tirgi, tātad teorētiski tajā ieguldīt varētu būt izdevīgāk. Lai saprastu, vai to ir vērts darīt, "Nākotnes kapitāls" uz sarunu aicināja "Capitalia" vadītāju Juri Grišinu.

Raidījuma sākumā Vilūns atgādina par Baltijas akciju tirgus plusiem un mīnusiem. Proti, pozitīvi ir tas, ka tirgus ir strauji augošs un ka tas ir viegli saprotams investoram no Baltijas, jo uzņēmuma darbību ietekmē arī politiskais un ekonomiskais konteksts valstī, kurā tas darbojas.

"Šī ir tā mūsu konkurences priekšrocība: mēs esam uz vietas, mēs labāk varam saprast, kā biržā kotētie uzņēmumi darbojas," komentē "Capitalia" vadītājs Juris Grišins. Viņš arī norāda, ka pluss ir tas, kas šo uzņēmumu akcijas ir lētas un ir bankas, kas piedāvā iegādāties to akcijas bez komisijas maksas.

Vienlaikus eksperts skaidro, ka Baltijas valstu uzņēmumi, kas ir biržā, veido salīdzinoši mazu daļu no ekonomikas. "Lielākais mīnuss, ka Baltijas akciju tirgū nevar izveidot diversificētu portfeli," saka Grišins un piebilst, ka, visticamāk, visu portfeli nevar balstīt uz Baltiju, bet tā var būt daļa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!