Lai gan jau pērn eksperti brīdināja, ka pandēmijas atskaņas un citas ķibeles varētu samazināt akciju vērtību 2022. gadā, neviens nevarēja paredzēt Krievijas iebrukumu Ukrainā, kas satricināja visu pasauli. Bet kāds būs 2023. gads? Raidījumā "Nākotnes kapitāls" par to stāsta finanšu eksperts Toms Kreicbergs un SEB Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Andris Lāriņš.

“Bija zināma piesardzība, bet nekad jau negribas būt baigajam skeptiķim,” saka Andris Lāriņš, norādot, ka gribējās ticēt, ka būs korekcija, bet negribējās ticēt, ka tā būs tik spēcīga. Savukārt otrs viesis – Toms Kreicbergs – saka, ka cenšas atturēties no prognozēm. “Zinātne diezgan skaidri parāda, ka nevajag uzticēties savai intuīcijai,” saka Kreicbergs un atgādina 2020. gada sākumu, kad neviens nevarēja paredzēt, ka sāksies globālā pandēmija. 

“Gribi sasmīdināt Dievu, pastāsti savas prognozes,” zināmo teicienu pārfrāzē Lāriņš un saka, ka par savām investīcijām domā piecu gadu kontekstā. “Lēmumi par ieguldīšanu, ja mēs runājam par akciju tirgu, manuprāt, ir jāpieņem ilgtermiņā,” saka Kreicbergs, norādot, ka ilgtermiņā prognozēt var mēģināt. Tomēr viņš uzsver, ka paredzēt tirgu ir faktiski neiespējami, bet to, kas notiks ekonomikā, var mēģināt paredzēt. Tomēr tas neko daudz nedos, lai prognozētu, kā veiksies tirgū. 

Savukārt, runājot par pareizo brīdi, kad ieguldīt, eksperti saka, ka nav vienalga, kad ieguldīt, bet zināt pareizo brīdi, kad to darīt, nevar. Tam piekrīt arī Kuzikovs un saka, ka tāpēc arī raidījuma vadītāji sistemātiski katru nedēļu iegulda 50 eiro. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!