Pagājušās nedēļas nogalē veiksmīgi noticis otrais "Parex bankas" sadalīšanas tehniskais mēģinājums, kuru veica testa vidē, lai pārbaudītu bankas sadalīšanu praksē, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāve Inga Saleniece.

Banku sadalīt plānots 1.augustā.

"Otrais bankas sadalīšanas mēģinājums apliecina, ka bankas sadalīšana operacionāli notiks, nodrošinot bankas darbības nepārtrauktību un klientu datu migrāciju, netraucējot ar papildus formalitātēm klientus - visi līdz šim noslēgtie līgumi ar "Parex banku" un citiem grupas uzņēmumiem, tai skaitā norēķina konta līgumi, algu karšu līgumi, kredīta līgumi, līgumi par maksājuma karšu pieņemšanu, noguldījumu līgumi, saglabās savu juridisko spēku," norāda Operacionālās direkcijas vadītājs Kaspars Cikmačs.

Bankas sadalīšanas plāna tehniskajai īstenošanai nepieciešamas aptuveni 24 stundas, un lielāko daļu šī laika aizņem kredītu informācijas, vērtspapīru un grāmatvedības datu pārnešana uz risinājuma bankas sistēmām, dažādas datu kvalitātes pārbaudes.

Saskaņā ar bankas sadalīšanas plānu, 31. jūlijā un 1. augustā bankas filiāles un klientu apkalpošanas centri strādās pēc darba dienas grafika, bet 31. jūlija pēcpusdienā, uzsākot tehnisko sadali, atvērtajos klientu apkalpošanas centros nevarēs veikt skaidras naudas pārskaitījumus.

Tajā pat laikā būs pieejami skaidras naudas darījumi bankomātos un arī maksājumu karšu norēķini darbosies kā parasti. Datu migrācijas laikā internetbanka strādās nakts režīmā - maksājumi tiks pieņemti, bet to apstrāde notiks pakāpeniski, tādēļ banka aicina regulāros maksājumus, kuru izpilde tiek plānota uz 31. jūliju un 1. augustu, veikt savlaicīgi.

Kā ziņots, šā gada 23.martā Ministru kabinets pieņēma lēmumu no "Parex bankas" izdalīt daļu aktīvu un veidot jaunu banku. 30.jūnijā, "Citadeles banka" tika reģistrēta Komercreģistrā, savukārt 29.jūnijā banka saņēma Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci kredītiestādes darbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!