Foto: Publicitātes foto

"Novira Plaza" attīstītājs un īpašnieks SIA "Marijas 2" veiksmīgi izdevis obligācijas, kas iekļautas biržas AS "Nasdaq Riga" pārvaldītajā alternatīvajā tirgū "First North", ziņo uzņēmumā.

"Esam priecīgi redzēt SIA "Marijas 2" nodrošināto obligāciju panākumus, kur vairāk nekā 60 investori iegādājās visas nodrošinātās obligācijas mūsu pirmajā publiskajā piedāvājumā," komentē īpašumu pārvaldīšanas uzņēmuma “Evernord” izpilddirektore Jolanta Jurga.

"Tik liela investoru interese apliecina arī paša produkta - Rīgas centra jaunā un nozīmīgā projekta “Novira Plaza”, kas tiks atklāts šoruden, - spēku," teic “Evernord” izpilddirektore, minot arī daudzus augsti atzītus vietējos un starptautiskos uzņēmumus, piemēram, “PricewaterhouseCoopers”, “Zalaris” un citus, kas jau ir parakstījuši līgumus par savu biznesu pārcelšanu uz “Novira Plaza”.

Rīgas centrā aktīvi noris projekta “Novira Plaza” būvniecības darbi. “Novira Plaza” būs ilgtspējīgs un moderns A klases biznesa centrs, kas atradīsies starp Satekles, Marijas un Elizabetes ielām. Jaunais projekts būs ne vien estētiski pievilcīgs, bet arī funkcionāls, energoefektīvs un atbildīs LEED standartiem. Mērķis ir iegūt LEED platīna sertifikātu ēkas pirmajos darbības gados.

SIA “Marijas 2” ir pabeigusi pirmo publisko piedāvājumu, kurā vairāk nekā 60 privātie investori no Baltijas valstīm iegādājās obligācijas 4 miljonu eiro vērtībā ar ienesīgumu līdz dzēšanas termiņam 8,5% gadā, sasniedzot laidiena maksimālo kopējo nominālvērtību. Kopā ar iepriekšējiem laidieniem kopējā emitēto obligāciju summa ir 29 miljoni eiro, kas visas ietilpst SIA “Marijas 2” obligāciju emisijas programmā par kopējo summu līdz 45 miljoniem eiro.

“Novira Plaza” attīstītāji ir “Evernord Asset Management”, licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas šobrīd pārvalda trīs slēgtus ieguldījumu fondus un darbojas visās trīs Baltijas valstīs, un “Novira Capital”, kas ir viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā un pēdējo gadu laikā izveidojis 4 biroju ēkas Tallinas centrālajā daļā un vairāk nekā 300 augstas klases dzīvokļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!