Foto: F64

Oktobra nogalē paredzēts izsolē, kuras sākuma cena ir 12,5 miljoni eiro, pārdot "Skonto" stadionu. Jau šobrīd par dalību izsolē, neskatoties uz iespaidīgo cenu, esot vērojama nozīmīga interese, portālam "Delfi" sacīja AS "Reverta" Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

"Reverta" norāda, ka izsolē, kas plānota 25.oktobrī pulksten 12, plānots pārdot investīciju objektu Rīgā, kvartālā starp Hanzas, Kr.Valdemāra, E.Melngaiļa un Strēlnieku ielām. Pārdodamo īpašumu veido zemes gabals uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava - 34 906 kvadrātmetri, kā arī trīs neapbūvēti zemesgabali attiecīgi 4337 kvadrātmetru, 4300 kvadrātmetru un 2390 kvadrātmetru platībā. Izsole plānota ar augšupejošu soli un viens solis paredzēts 100 000 eiro.

Ozoliņa pastāstīja, ka šo objektu "Reverta" pārņēmusi jau pirms diviem gadiem, taču šo gadu laikā tā arī nav izdevies atbrīvoties no parādsaistībām. Turklāt īpašuma izsole izsludināta nedaudz vēlāk, nekā tam būtu bijis jānotiek, lai stadionā varētu risināties plānotā futbola spēle. Tāpat vēl līdz šīs izsoles dienai stadionā ir paredzēta viena spēle - tā risināsies 15.oktobrī.

Viņa papildināja, ka "Reverta" ir informējusi Latvijas Futbola Federāciju par "Skonto" stadiona  un tam piederošo teritoriju plānoto pārdošanu izsoles  ceļā, vienlaikus garantējot, ka Latvijas nacionālās futbola izlases pēdējā spēle 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā - pret Slovākiju varēs notikt šajā stadionā.

Izsoles noteikumos noteikts, ka šī nekustamā īpašuma lietošanas mērķis ir daudzdzīvokļu māju, komerciāla rakstura objektu un tirdzniecības un pakalpojumu objektu būvniecība, bet sekundārā izmantošana - citu šajā teritorijā atļauto būvju būvniecība un izmantošana. Nav atļauta spēļu zāles ierīkošana, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

Izsoles dalībniekiem līdz reģistrācijai jāpārskaita izsoles rīkotāja SIA "NIF Projekts 5" norēķinu kontā nodrošinājuma nauda, jeb 10% no nekustamā īpašuma nosacītās cenas, jeb 1,25 miljoni eiro. Nrošinājuma nauda tiek atmaksāta, ja izsoles dalībnieks izsoles rezultātā nenosola nekustamo īpašumu, bet tam dalībniekam, kas īpašumu nosola, nodrošinājuma nauda tiek ieskaitīta pirkuma maksā.

Ozoliņa papildināja, ka savulaik "Parex bankas" kreditētais projekts paredzēja stadiona "Skonto" iegādi un attīstību.

Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011. gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors - "Reverta", kuras darbība ir vērsta uz kādreiz izsniegto kredītu atgūšanu un atmaksāšanu valstij.

Lai atbalstītu sporta profesionāļus un entuziastus Latvijā, vienlaikus ar stadiona pārņemšanu "Reverta" noslēdza vienošanos par stadiona izmantošanu futbola spēlēm turpmāko divu gadu laikā, proti, līdz 2013. gadam.

Šā gada septembrī objekts "Skonto" kā investīciju projekts ir izlikts pārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!