Tā kā "Parex banka" turpmāk neplāno piesaistīt jaunus noguldītājus, pieņemt depozītus u izsniegt kredītus, kā arī nepieņems maksājumus, banka uzsākusi formalitāšu kārtošanu, lai pārtrauktu līgumu ar reitingu aģentūras "Moody's", informēja bankas Komunikāciju un mārketinga vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.

Šā gada 1.augustā sekmīgi noslēdzoties bankas restrukturizācijas procesam, "Parex banka" kā risinājumu banka ir aktivizējusi darbību atbilstoši tās noteiktajiem mērķiem un funkcijām, par prioritāro uzdevumu izvirzot valsts ieguldījumu maksimālu atgūšanu.

Parex bankas valdes priekšsēdētājs Kriss Gviljams uzsver: "Reitingu aģentūras "Moody's" sniegtie pakalpojumi nenoliedzami ir vērtīgi un pat vitāli nepieciešami tajos gadījumos, kad uzņēmums ir ieinteresēts piesaistīt papildus finansējumu vai, piemēram, potenciālos noguldītājus. Savukārt mēs šādas darbības neplānojam veikt, jo - tās nav saistītas ar "Parex bankas" definētajiem mērķiem un uzdevumiem."

Saskaņā ar bankas darbības stratēģiju, "Parex" turpmākā darbība tiks koncentrēta uz kredītu restrukturizāciju, kā arī pārņemto kredītu nodrošinājumu, pārsvarā nekustamo īpašumu, efektīvu apsaimniekošanu.
Stabilizējoties situācijai nekustamo īpašumu tirgos, banka plāno to iespējami izdevīgu pārdošanu visu akcionāru interesēs.

Jau ziņots, ka "Parex bankas" restrukturizācijas rezultātā tika izveidoti divi uzņēmumi - uz banku "Citadele" tika pārnesa lielākā daļa līdzšinējās "Parex bankas" aktīvu, savukārt neprofila aktīvi tika atstāti "Parex bankā" jeb risinājumu bankā.

Jauno banku valsts cer veiksmīgi pārdot, lai atgūtu vismaz daļu no 1,1 miljona latu, kas kopš "Parex bankas" nonākšanas valsts rokās 2008.gada novembrī ir ieguldīti tās darbības nodrošināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!