Maijā "Parex bankas" meitas uzņēmums "Parex līzings un faktorings" atsāks līzinga pakalpojumu sniegšanu klientiem. Finansējums būs pieejams gan fiziskām, gan juridiskām personām, portālam "Delfi" pavēstīja bankas pārstāvji.

"Līzinga un faktoringa pakalpojumu sniegšanas atsākšana ļaus 'Parex bankas' meitas uzņēmumam atkal strādāt atbilstoši tā izveidošanas mērķim un sniegs Latvijas uzņēmumiem jaunas iespējas attīstīt savas biznesa idejas, kas veicinās valsts ekonomikas atveseļošanos un izaugsmi, savukārt privātpersonām - izvēlēties sev piemērotāku automašīnu atbilstoši saviem ienākumiem," pastāstīja "Parex līzinga un faktoringa" valdes priekšsēdētājs Valdis Strupčenko.

Klientiem būs iespēja iegādāties līzingā automašīnas, izmantojot finanšu līzingu, jeb automašīnas nomu ar izpirkumu, kas paredz, ka klients var lietot automašīnu uzreiz pēc pirmās iemaksas veikšanas un automašīnas reģistrācijas, līzinga termiņa beigās klients automašīnu iegūst savā īpašumā. Tāpat tiks piedāvāts operatīvais līzings, jeb automašīnas noma bez izpirkuma, kas paredz mazākus ikmēneša maksājumus un izvēles iespēju izpirkt automašīnu līzinga perioda beigās vai - nē.

Uzņēmumiem tiks piedāvāts arī komerctransporta līzings, kas paredz finansējuma piešķiršanu kravas automašīnu, vilcēju, piekabju un autobusu iegādei, kā arī industriālās tehnikas un iekārtu līzings - ražošanas iekārtu, pacēlāju, ekskavatoru, lauksamniecības un mežsaimniecības u.c iekārtu iegādei. Līzings tiks iesniegts latos, eiro un ASV dolāros.

Jūnijā vidū klientiem būs pieejami arī iekšzemes faktoringa pakalpojumi, lai palielinātu uzņēmuma apgrozāmos līdzekļus bez papildus nodrošinājuma piesaistīšanas, paplašinātu preces realizācijas tirgus un samazinātu rēķinu administrēšanas izdevumus.

"Parex līzings un faktorings" izvērtēs jebkuru klienta iesniegumu, tomēr priekšroka būs tiem klientiem, kuri izmantos arī citus bankas pakalpojumus. Klienti savus pieteikumus varēs iesniegt izmantojot "Parex bankas" filiāles visā Latvijā.

"Parex līzings un faktorings" ir "Parex bankas" meitas uzņēmums, kas Latvijas tirgū darbojas kopš 2006. gada 1. marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!