"Parex Banka" sestdien veikusi pirmo operacionālās sadalīšanas mēģinājumu, lai testa vidē pārbaudītu informācijas tehnoloģiju un citu sistēmu migrāciju, veidojot jauno banku un risinājuma banku, sestdien portālu "Delfi" informēja "Parex Banka".

Tā norādīja, ka sadalīšanas mēģinājums veikts, lai praksē pārbaudītu bankas operacionālās sadalīšanas plānu, kā arī konstatētu nepieciešamos sadalīšanas procesa pilnveidojumus un uzlabojumus. Pirmajā mēģinājumā lielāka uzmanība bija pievērsta informācijas sistēmu migrācijai.

Operacionālās direkcijas vadītājs Kaspars Cikmačs norādījis, ka bankas sadalīšanas process rit saskaņā ar iepriekš plānotu grafiku.

Vēstīts, ka valdība 23. martā pieņēma "Parex bankas" restrukturizācijas plānu, bet 1. jūnijā valdība pieņēma lēmumu par jaunas bankas izveidi. Jaunajai bankai būs stabila finanšu bāze, kas ļaus sekmīgi piesaistīt investorus un iespējami ātri atmaksāt valsts ieguldītos līdzekļus. Jaunā banka turpinās apkalpot visus esošo klientu kontus, un noguldījumiem tiks saglabātas visas garantijas un līdz šim piešķirtās priekšrocības. Savukārt risinājuma banka, kuras uzdevums būs pārvaldīt tās aktīvus, lai pakāpeniski atgūtu tajos investētos līdzekļus maksimālā apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!