Foto: F64

Pagājušajā gadā Latvijā pieaudzis nebanku kreditētāju trīs un vairāk reizes pagarināto kredītu skaits, pavēstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC).

"Apkopotie dati par 2015. gadu parāda vairākas svarīgas tendences, piemēram, to, ka ir vērojams būtisks tirgus pieaugums visās nebanku patērētāju kreditēšanas jomās – gan ātro kredītu, gan līzinga, gan patēriņa kredītu jomā. Tāpat vēl aizvien ir satraucoša situācija kredītu atmaksas ziņā, it sevišķi pagarinājumu jomā - 2015. gadā ir pieaudzis trīs un vairāk reizes pagarināto kredītu skaits, turklāt pagarināšana īpaši izteikta tieši bezmaksas/bez procentiem izsniegtajiem kredītiem," informēja PTAC pārstāvji.

Plašāk par nebanku kreditēšanas tirgu 2015. gadā un secinājumi par komersantu uzvedību, ievērojot Patērētāju tiesību aizsardzības likuma grozījumus attiecībā uz patērētāju kreditēšanas nozari, kas stājās spēkā no 2016.gada 1.janvāra, PTAC informēs preses konferencē trešdien, 18.maijā.
Preses konferencē piedalīsies PTAC direktore Baiba Vītoliņa.

PTAC izskata patērētāju iesniegumus un sūdzības par patērētāju tiesību pārkāpumiem, sniedz juridisku palīdzību patērētājiem un var aizstāvēt tiesā viņu tiesības un ar likumu aizsargātās intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!