Foto: stock.xchng
Oktobra beigās Vienotā noregulējuma valde publicēs dokumenta projektu par prasībām bankām, lai tās finanšu problēmu gadījumā nonāktu noregulējuma mehānismā jeb tiktu stabilizētas, ceturtdien Vienotā noregulējuma valdes konferencē Briselē paziņoja valdes priekšsēdētāja Elke Kēniga.

Pēc dokumenta projekta publicēšanas Eiropas banku savienības bankām būs sešas nedēļas, lai izteiktu savus komentārus un ierosinājumus. Savukārt dokumenta galīgā versija tiks publicēta nākamā gada sākumā.

"Šajā dokumentā mēs pasakām, ko mēs sagaidām un kas, pēc mūsu domām, būtu labākā prakse," žurnālistiem vēlāk paskaidroja Kēniga.

"Šis būs katalogs ar jautājumiem, kuriem ir jāpievērš uzmanība," sacīja Kēniga, piebilstot, ka katra banka pati to varēs pārveidot par savu darba programmu.

Vienlaikus Kēniga uzsvēra, ka jaunajā dokumentā nevarēs atrast jaunās minimālā pašu kapitāla un atbilstīgo saistību prasības (MREL), jo pie to politikas darbs turpinās.

Līdz šim Eiropas Vienotā noregulējuma valde attiecībā uz divām Latvijas bankām - "ABLV Bank" un "PNB Bank" ir pieņēmusi lēmumu neveikt noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu.

Vienotajā noregulējuma mehānismā nonāk Eiropas banku savienības bankas, kuras saskaras ar finanšu grūtībām. Līdz šim noregulējums attiecināts uz vienu banku - 2017.gadā uz Spānijas banku "Banco Popular". Savukārt noregulējums atteikts ne tikai divām Latvijas, bet arī divām Itālijas bankām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!