Foto: Pixabay
AS "Reģionālā investīciju banka" (RIB) ir piešķīrusi 1,15 miljonu eiro finansējumu SIA "Rietumu nafta" un trim citiem grupas uzņēmumiem.

Sadarbība ar SIA "Rietumu nafta" grupas uzņēmumiem sākusies ar aizdevumu SIA "Finst" 320 000 eiro apmērā – Kaļķu ielas kvartāla labiekārtošanai un paplašināšanai Kuldīgā. RIB piešķīrusi finansējumu arī pārējiem grupas uzņēmumiem – SIA "Liepnieki EKO", kas nodarbojas ar lauksaimniecību, kā arī SIA "Rietumu nafta" un SIA "Rietumu nafta LV", kuru darbības pamatā ir naftas produktu tirdzniecība.

Finansējums piešķirts uzņēmumu attīstībai un citu aizdevumu refinansēšanai.

SIA "Rietumu nafta" grupas uzņēmumu pārstāvis Toms Egle informē: "Pateicoties RIB finansējumam, mums bija iespēja atdzīvināt kritiskā stāvoklī esošu ēku kompleksu, tā vietā radot jaunu pilsētvides kvartālu, kas kalpo kā galamērķis ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī tūristiem."

RIB Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Armands Kokainis norāda: "Turpinot sadarbību, esam piešķīruši finansējumu arī pārējiem grupas uzņēmumiem, kas nodarbojas ne vien ar degvielas mazumtirdzniecību vai vairumtirdzniecību, bet arī ar briežu dārza attīstīšanu. Kopā banka grupas uzņēmumiem ir piešķīrusi 1,15 miljonus eiro. Svarīgi, lai uzņēmumi apzinās reālo tirgus situāciju un tiem ir skaidrība par nākotni."

RIB darbību uzsāka 2001. gadā. Pēc aktīvu apmēra 2020. gada beigās tā bija devītā lielākā banka Latvijā.

BIZNESA DATI

SIA "Rietumu nafta"

Reģistrācijas datums: 06.03.1998.

Juridiskā adrese: Kuldīgas nov., Kuldīga, Ganību iela 31

Darbības veidi: Degvielas, rūdas, metāla un rūpniecisko ķīmikāliju vielu vairumtirdzniecības starpnieku darbība; Degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecība

Apgrozījums (2020. gadā): 6 651 663 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2020. gadā): 144 175 eiro

Darbinieku skaits (2020. gadā): 23

Īpašnieki: Toms Egle, Itallo Šroms

Patiesais labuma guvējs: Toms Egle

Avots: "Lursoft"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!