Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mikroblogošanas platforma "Twitter" tagad ir vērta tikai vienu trešdaļu no tā, ko Īlons Masks samaksāja, liecina finanšu pakalpojumu un investīciju pārvaldnieku kompānijas "Fidelity Investments" aprēķini.

"Fidelity" nesen, kā raksta "Bloomberg" jau trešo reizi samazināja sava "Twitter" ieguldījuma šķietamo vērtību. Proti, tas nozīmē, ka kompānija uzskata, ka daļas varētu pārdot par to vērtību, kādu iepriekš tā bija aplēsusi. Iepriekš kompānija samazināja sava ieguldījuma vērtību jau pērn novembrī.

Jāmin, ka pats Masks ir atzinis, ka ir pārmaksājis par "Twitter", kuru viņš pērn novembrī iegādājās par 44 miljardiem ASV dolāru. Pavisam nesen viņš teica, ka Twitter ir mazāks par pusi no tā, ko viņš par to samaksāja.

"Fidelity" aprēķini tagad saka, ka Twitter vērtība kopš miljardieris to iegādājās, ir sarukusi par 33%.

Kopš Masks pārņemšanas "Twitter" ir piedzīvojis finansiālas grūtības - miljardiera lēmumi un izaicinājumi saistībā ar satura regulēšanu izraisīja reklāmu ieņēmumu samazināšanos par 50%.

Mēģinājums atgūt šos ieņēmumus, pārdodot "Twitter Blue" abonementus, līdz šim nav izdevies. Marta beigās maksas sistēmai bija reģistrējušies mazāk nekā 1% "Twitter" ikmēneša lietotāju.

Saskaņā ar "Bloomberg Billionaires" indeksu, kas izmanto "Fidelity" novērtējumu, Maska ieguldījums "Twitter" tagad ir 8,8 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Jāmin gan, ka neskatoties uz "Twitter" problēmām, Maska, kurš regulāri spēkojas par bagātā pasaules cilvēka titulu, bagātība šogad ir pieaugusi par vairāk nekā 48 miljardiem ASV dolāru. Galvenokārt tas ir pateicoties "Tesla" akciju cenas pieaugumam.

Maija sākumā Masks paziņoja, ka par sociālā tīkla "Twitter" uzņēmuma "X Corp." izpilddirektori izraudzījies Lindu Jakkarino no kompānijas "NBCUniversal", kura ilgus gadus bijusi cieši saistīta ar reklāmas nozari.

Jaunās vadītājas pienākumos būs uzlabot sociālā tīkla pelnītspēju. Masks sacījis, ka paliks atbildīgs par "Twitter" produktu dizainu un tehnoloģijām, bet Jakkarino galvenokārt koncentrēsies uz biznesa operācijām.

Jakkarino iepriekš strādāja izklaides un mediju kompānijā "NBCUniversal" gandrīz 12 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!