Foto: LETA
Lai AS "Latvijas Krājbanka" noguldītāji, kas dzīvo pašvaldībās, kur nav "Citadeles" bankas filiāļu, varētu pēc iespējas ērtāk saņemt valsts garantēto atlīdzību, "Citadele" paredzējusi arī veikt izbraukumus uz mazpilsētām klientu apkalpošanai, portālu "Delfi" informēja bankā.

Tāpēc banka aicina pašvaldību vadītājus sazināties ar tuvāko bankas "Citadele" filiāli un vienoties par laika plānu, kad nodrošināt bankas izbraukumus.

Lai nodrošinātu vienmērīgu visu vairāk kā 200 000 cilvēku apkalpošanu, naudas izsniegšanas sākuma posmā banka pastiprinātu uzmanību pievērsīs klientu apkalpošanas nodrošināšanai filiālēs, un pēc tam pakāpeniski realizēs arī izbraukumus uz mazpilsētām, kur patlaban nav bankas filiāļu.

Bankai "Citadele" kopumā ir 42 filiāles un klientu apkalpošanas centri visā Latvijā. Tas ir viens no plašākajiem filiāļu tīkliem Latvijā, norāda bankā.

"Latvijas Krājbankas" noguldītājiem būs iespēja saņemt valsts garantēto atlīdzību gan ierodoties klātienē bankas "Citadele" filiālēs, gan izmantojot "Citadeles" internetbanku un piesakot naudas izmaksu elektroniski.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir lēmusi "Citadeles" bankai uzticēt "Latvijas Krājbankas" noguldītājiem izmaksāt garantētos noguldījumus līdz 100 000 eiro jeb 70 000 latu apmērā. Valsts garantēto noguldījumu izmaksu "Citadele" sāks otrdien, 29.novembrī.

Jau ziņots, ka pēc Lietuvas valdības lēmuma prasīt "Snoras bankas" maksātnespēju arī Latvijas FKTK strādā pie "Snoras" meitas bankas – "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas pieteikuma, kuru nākamās nedēļas sākumā varētu iesniegt tiesā.

Noguldījumu garantiju fondā, no kura atlīdzinās ieguldījumus "Latvijas Krājbankas" klientiem, šobrīd nepietiek naudas, lai atmaksātu visiem noguldītājiem, taču nepieciešamos līdzekļus – aptuveni 200 miljonus latu – ir gatava aizdot Valsts kase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!