Foto: F64
Svētdien pēcpusdienā pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes baumas lika cilvēkiem panikā veidot rindas pie "Swedbank" bankomātiem un kopumā skaidrā naudā izņemti vairāk nekā desmit miljoni latu.

Pirmdien no rīta "Swedbank" vadītājs Māris Mančinskis intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" stāstīja, ka svētdien pēcpusdienā, aptuveni ap pulksten 15, izplatoties baumām par bankas finansiālajām grūtībām, cilvēki sākuši aktīvāk nekā parasti izņemt naudu no bankomātiem.

Īpaši aktīvi bija klienti Zemgalē, jelgavnieki un ventspilnieki, kopumā naudu svētdien izņēma aptuveni 10 000 klienti.

Mančinskis stāstīja, ka banka turpina strādā pastiprinātā režīmā, krīzes menedžmenta apstākļos, jo svētdien pieprasījums bija desmit reizes lielāks nekā ierasts svētdienās. Banka turpina papildināt bankomātus.

"Swedbank" mājas lapā pulksten 8 bija atjaunota informācija par strādājošiem bankomātiem. Pirmdien agri no rīta nauda bija 126 no 298 "Swedbank" tīkla bankomātiem visā Latvijā, liecina bankas mājas lapā pieejamā informācija.


Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vēlētos, lai likumsargi atrastu, kas bija pirmavots baumām, kas svētdien vakarā izraisīja "Swedbank" klientu paniku un garas rindas pie bankomātiem. FKTK lūgusi Drošības policijai izmeklēt baumu izplatīšanu, un DP ir sākusi pārbaudi.

Svētdien internetā izplatījās baumas par "Swedbank" problēmām. Cilvēki rindās stāvēja pie bankomātiem, lai izņemtu naudu. Savukārt bankas pārstāvji baumas par problēmām noliedza, apliecinot, ka banka strādā normālā režīmā, un banka turpināja papildināt bankomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!