Latvijas lēmumu pieņēmēji jau gadu desmitiem koķetē ar ideju par valsts uzņēmumu iekļaušanu biržā bez reāliem rezultātiem un skaidriem lēmumiem. "Cik dārgi Latvijas ekonomikai izmaksā šāda neizlēmība?" jautā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu top 101 veidotāji "Nasdaq Riga" un "Prudentia". Diskusijas notiek angļu valodā.

Debatēs piedalās Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, "Tallinna Sadam" valdes priekšsēdētājs Valdo Kalms (Valdo Kalm), "Swedbank" Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības vadītājs Pēteris Stepiņš, "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš un citi.

Debašu mērķis ir aktualizēt jautājumu un objektīvi skaidrot, kā valsts uzņēmumu kotēšana biržā var veicināt ekonomisko izaugsmi, pamatojoties uz starptautisko pieredzi un spilgtiem piemēriem reģionā. Tāpat tiks diskutēts par to, kādi ir sabiedrības un uzņēmējdarbības vides ieguvumi, kotējot valsts uzņēmumus biržā; vai Latvijas valstij piederošie uzņēmumi ir gatavi debijai kapitāla tirgū.

Diskusiju fokusā būs vairākas tēmas:

  • Valsts kapitālsabiedrību loma nacionālās ekonomikas ilgtspējīgā izaugsmē – starptautiskā pieredze un spilgtākie piemēri reģionā;
  • Cik pamatota ir atrunāšanās, piesaucot stratēģiskās intereses un aktīvus?
  • Kādi ir sabiedrības un uzņēmējdarbības vides ieguvumi, kotējot valsts uzņēmums biržā?
  • "Quo vadis", kur investēsim mūsu pensiju naudu – Latvijā vai ārvalstīs?
  • Vai valstij piederošie uzņēmumi ir gatavi debijai kapitāla tirgū, un kādi ir mājas darbi?
  • Cik dārgi Latvijas ekonomikai izmaksā gadiem ieilgusī politiskā neizlēmība?

Debates notiek 2019. gada 12. aprīlī no plkst. 13:00 līdz 16:00 "Altum" konferenču zālē, Doma laukumā 4, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!