Foto: DELFI

Saeimas Budžeta komisija trešdien lems par VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" kapitāla palielināšanu, un iecerētās Attīstības bankas izveidei būs jāiegulda aptuveni 25 miljoni latu, Latvijas Radio apstiprināja komisijas vadītājs Jānis Reirs (V).

Viņš Latvijas Radio pastāstīja, ka aptuveni 25 miljoni latu būs jāiegulda iecerētās Attīstības bankas darbības nodrošināšanai. Nauda netikšot ņemta no budžeta, bet gan no esošajiem Valsts kases depozītiem bankā. Jau ceturtdien par šo lēmumprojektu būs jābalso arī Saeimai, Latvijas Radio apstiprināja Reirs.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atļāva Hipotēku bankas komercdaļas četras paketes pārdot divām Latvijā strādājošām, lielām komercbankām, kuras pagaidām gan tiek turētas slepenībā. Līgumi par četru pakešu pārdošanu varētu tikt noslēgti tuvāko nedēļu laikā. Pircējas esot lielas, respektablas Latvijā pārstāvētas bankas ar labu reputāciju. Netiek atklāta arī kopējā summa, cik valsts iegūs no šī darījuma.

Pagaidām lēnāk noritot darbs pie atlikušo divu pakešu - abu "Hipotēku bankas" nekustamo īpašumu struktūru pārdošanas.

Savukārt jūlijā konsultanti valdību plāno iepazīstināt ar attīstības institūcijas izveides procesu.


Valdība pērn rudenī vienojās par "Hipotēku bankas" komercdaļas pārdošanas stratēģiju. Bankas komercdaļa sadalīta un tiek pārdota sešās paketēs.

Savukārt uz "Hipotēku bankas" bāzes plānots veidot Attīstības banku, kas nodarbotos ar valsts atbalsta sniegšanu uzņēmumiem


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!