Foto: PantherMedia/Scanpix
Biznesa kreditēšana šā gada trešajā ceturksnī sasniegusi augstāko apmēru pēdējo divu gadu laikā, bet kopējais kāpums jaunizsniegtajiem kredītiem šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2014. gada trešo ceturksni ir 6%, pirmdien preses konferencē norādīja Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) pārstāvji.

Banku analītiķi atzīmē, ka Krievijas un Ukrainas konflikta negatīvā ietekme uz Latvijas uzņēmumiem un to kredītspēju ir bijusi mazāka nekā prognozēts. Tostarp uzņēmēji ir spējuši saņemt kredītu bez Eiropas struktūrfondu finansējuma, kas ir viens no svarīgākajiem biznesa atbalsta instrumentiem.

LKA prezidents Mārtiņš Bičevskis pauda - ja nākamajā gadā valsts efektīvi apgūs Eiropas struktūrfondus, kreditēšanas apmēri varētu turpināt pieaugt.

Latvijas Komercbanku asociācija ir biedrība, kurā uz brīvprātības principa pamata apvienojas Latvijā reģistrētās bankas un ārzemju banku filiāles. Tā dibināta 1992. gada jūlijā. Asociācijas mērķis ir sekmēt Latvijas banku sistēmas nostiprināšanu un attīstību, koordinējot banku kopējo problēmu risināšanu, pārstāvot banku kopējās intereses valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī vietējās un starptautiskajās organizācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!